Michelle Welt – Gerrit Sangers

Michelle Welt – Gerrit Sangers

“ Een korte roman, welke je nieuwsgierig maakt naar meer, maar Sangers laat dat aan je eigen fantasie over.”

 • Michelle Welt – Gerrit Sangers
 • Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.
 • Nederlandstalig 
 • 210 pagina’s 
 • 9789461537577 
 • juni 2015

9200000045758425.jpg

De Achterflap

Ze was getrouwd, ze woonde in een naburig dorp. Hij wist het uit een eerdere droom. Esther, eerste liefde, zo vertrouwd in zijn dromen. Haar moeder zei dat ze hem in de kerk had gezien. Hij kwam nooit meer in een kerk. Toch zat hij achter een pilaar in het middenschip en keek naar Esther haar moeder. Zwart hoedje op het sluike haar. Het sluike haar van haar dochter, mooiste meisje aller tijden. Nu sprak dat meisje met hem, ze zei dat hij haar zijn adres moest geven, dat zij hem zou bezoeken. De vrouwen bewogen nauwelijks in het zwakke kaarslicht. Ze waren droombeelden, hun woorden waren droomwoorden en hij wist het. Hij mocht niets doen, niets vragen. De vrouwen zouden verdwijnen, oplossen in een geur van wierook en hij zou achterblijven in zijn eenzame bed.

Mijn Mening

“Je moest eens weten hoe wonderlijk ik kan dromen. Soms vrees ik dat ik stil ben blijven staan.”

Gerrit Sangers, wel bekend onder lezers als schrijver van novelles en gedichten en dan nu een roman. Michelle welt, nieuwsgierig naar de vrouw op de cover begin ik aan het boek.

“Wie was Michelle? Hoe haar vast te leggen, vast te houden?

Gerrit Sangers, heeft een schrijfstijl waar je even aan moet wennen, de korte hoofdstukken, het ietwat grove taalgebruik en de ongecensureerde verhaallijn. Er hangt een bepaalde mate van spanning in “Michelle Welt” welke naarmate je meer naar de plot raakt alleen maar oploopt. Juist aan het einde raak je als lezer meer en meer in de ban van het verhaal, tijdens het kabbelende begin heb je nog geen idee waar of het heen gaat, bij het tweede deel komt de snelheid en de spanning naar boven. Mede daardoor trekt het boek mij enigszins, helaas mis ik de clou, de plot is naar mijn mening niet helemaal af, graag had ik meer gezien of juist meer geweten. De onderliggende spirituele sfeer maakt het verhaal schimmig en ongrijpbaar, deze sfeer laat de spanning toe nemen, een hele goede zet van Sangers.

Gerrit Sangers had wat mij betreft nog wel even door mogen schrijven, de erotische stukken had ik dan voor lief genomen. Hij maakt mij juist nieuwsgierig naar meer, hoe gaat het nu verder en welke ontwikkeling de personages nog meer doormaken. De personages worden door Sangers goed neergezet wat een groot pluspunt is en welke het verhaal een bepaalde sjeu geven.

Gerrit Sangers heeft mij weer verrast, heeft mij op een bepaalde manier zeker weten te boeien. Zijn verhalen zijn op een unieke manier geschreven waar je van houdt of waar je wat moeite mee kan hebben. En helaas behoor ik tot de laatste groep.

 • Plot 2**
 • Spanning 3 ***
 • Leesplezier 3 ***
 • Schrijfstijl 2 **
 • Originaliteit 3 ***
 • Psychologie 3 ***

2 1/2 ster voor Michelle Welt

beoordeling-25-ster

 Lieve Leesgroet Moon

Koop bij bol.comphotovisi-download (48)

%d bloggers liken dit: