Recensies·Recensies van Moon

Moordspel – Sandra J. Paul “Een spelletje aangaan met de duivel….. niet zo slim”

Moordspel – Sandra J. Paul

“ Verrassend, indrukwekkend en vooral goed opgebouwd. Een verhaal waarbij schuldgevoel de overhand voert… Maar een duiveltje de kop op steekt.”

  • Nederlandstalig 
  • 304 pagina’s 
  • 9789492011688 
  • maart 2017

9200000074416923

De Achterflap

Hoe stop je een man die niets meer te verliezen heeft? Dieter Santens wil niet langer leven in een harde maatschappij die hem verafschuwt. Hij ontvoert de studente Isabel en is vast van plan om samen met haar uit het leven te stappen. Diezelfde dag neemt ook wijkagent Ben Wagemans het drastische besluit om ermee te kappen. Na de moord op zijn jeugdvriendin Mara, acht jaar geleden, is hij er nooit meer in geslaagd zijn leven weer volledig op te pakken. Wanneer de paden van de twee mannen elkaar toevallig kruisen, verandert alles. In een ultieme poging om Isabels leven te redden en zich zo te verzoenen met zijn verleden, gaat Ben in op Dieters aanbod om een moorddadig spel te spelen, met Isabels leven als inzet. Kan Ben Dieters moorddadige trip nog stoppen?

Mijn Mening

“ Therë are two kinds of peopel in this world.

Those who save lives, and those who take Lives.

Brandon Sanderson, The way of Kings.

Dat mijn interesse al gewekt is bij de titel, de cover en het eerste hoofdstuk, is een goed teken…. Sandra J Paul weet je snel in te pakken met de intrigerende proloog. Al snel zit je midden in een verhaal vol schuldgevoelens en verdriet waarvan je geen idee hebt wat er aan vooraf is gegaan..  Halverwege het boek denk je al bij de plot aangekomen te zijn, dit maakt mij nieuwsgierig naar het verdere verhaal. Zo weet Sandra J Paul de spanning goed op te bouwen waardoor je als lezer getriggerd word; “Wat is er meer wat is er gebeurt…”

Zo gaat het, het hele boek door, Moordspel is een origineel opgebouwd verhaal waarbij je meerdere malen verwacht tot de plot gekomen te zijn, maar weer weet Paul je te verrassen. Door de hoofdpersonages mysterieus neer te zetten, blijf je als lezer geboeid. Aan de ene kant wil je weten wat er gebeurt is op de bewuste 4 september, aan de andere kant wil je je eigen fantasie er op los laten. Sandra J Paul blijft dit vol houden tot het einde en dan nog… Niet dat je met vraagtekens achterblijft, maar met nieuwsgierigheid, eigenlijk wil je meer.

Moordspel is een verhaal wat berust op schuldgevoel en op wraak, deze twee samen maken het verhaal mysterieus, onheilspellend maar ook onverwacht. Tijdens het lezen bedenk je je of het niet compacter had gekund, maar aan het einde van het boek, is daar het antwoord , Nee …  zeker niet.

Met een zucht sla ik het boek dicht, Sandra J Paul heeft mij weer verrast had mij in haar macht en naarmate het einde naderde was wegleggen geen optie.

“Jij en ik gaan een spelletje doen, zegt Dieter. Met een behoorlijk hoge inzet.”

  • Plot 4 ****
  • Spanning 4 ****
  • Leesplezier 4 ****
  • Schrijfstijl 5 *****
  • Psychologie 5 *****
  • Originaliteit 5 *****

4 ½ ster voor een spannend en intrigerend Moordspel

4half-stars

Lieve Leesgroet Moon

 

 Koop bij bol.com

photovisi-download (3)