Gebroken – B.A. Paris “Een heerlijke boek, vol met mysterie.”

Gebroken – B.A. Paris

“Een waardige opvolger van een krachtig debuut.”

9200000075700257

Over de schrijfster

BA Paris is van Frans-Ierse komaf en groeide op in Engeland. Ze heeft ook een tijd in Nederland doorgebracht. Momenteel woont ze in Frankrijk, waar ze met haar man een talenschool heeft opgezet. ‘Gebroken’ is haar tweede thriller.

14899754.jpg

De Achterflap

“Die nacht. De telefoontjes. Dat constante schuldgevoel”

Het begon die avond in het bos. Cass Anderson stopte niet om de vrouw in de auto te helpen, en nu is zij dood. Sindsdien wordt Cass elke nacht gebeld door iemand die zwijgt en ze weet zeker dat ze in de gaten wordt gehouden. Door het enorme schuldgevoel begint ze dingen te vergeten: of ze haar medicijnen heeft ingenomen, wat haar alarmcode is, en of er echt bloed zat op het keukenmes…

Mening

“Het spijt me, Jane. Fluister ik. Het spijt me zo.”

Vorig jaar kwam B.A. Paris met haar debuut Achter gesloten deuren. Een debuut waar menig schrijver van dromen kan. Zij verraste mij enorm en ik ben dan ook erg nieuwsgierig naar haar tweede boek “Gebroken”

B.A. Paris, start in een snelheid wat heerlijk is bij een thriller. Het verhaal pakt je vanaf het begin, het boek zit vol mysterie en vage gebeurtenissen. Je thriller-mind staat gelijk op scherp. Er klopt iets niet…. Wat gaat het heen.

Schuldgevoel, mysterie en intriges voeren de boventoon in Gebroken. En juist deze ingrediënten geven het verhaal de juiste leesflow, je blijft lezen door de duistere sfeer. Want je wilt weten hoe het nu echt in elkaar steekt.

Hoe zou jij reageren, als je denkt dat je “gek” wordt?

B.A. Paris heeft een herkenbare stijl, door haar opbouw, haar fijne leesbare schrijfstijl en het mysterie rondom de hoofdpersonages, geeft ze de lezer hele fijne leesmomenten. De verhaallijn is misschien een algemeen thrillerverhaal, maar toch weet B.A. Paris er een unieke draai aan te geven zodat het boek toch een eigen karakter krijgt. De in dagboekstijl geschreven hoofdstukken zijn in de ik-vorm en bevat monologen en dialogen tussen de hoofdkarakters, toch leest dit niet vervelend het geeft een extra dynamiek wat het verhaal verduidelijkt.

Je proeft in de zinnen de onmacht, de angst van de hoofdpersonage, waardoor B.A. Paris je geboeid weet te houden tot de plot welke naarmate het verhaal volgt duidelijk wordt. Maar toch weet de schrijfster je te verrassen.

Gebroken, is een waardige opvolger van het debuut. Het bezorgt je hele fijne leesmomenten, door de mysterieuze sfeer en de goed geconstrueerde karakters zal dit boek je bijblijven.

4 ½ ster voor Gebroken, op naar meer van deze heerlijke schrijfster.

Lieve Leesgroet Moon

Koop bij bol.com

photovisi-download (6)

%d bloggers liken dit: