“Ik zie jou”- Clare Mackintosh “Clare Mackintosh weet mij weer omver te blazen”

Ik zie jou – Clare Mackintosh

“Plot-twisten, Claire Mackintosh doet het weer. Zij weet hoe ze je als lezer op het verkeerde been moet zetten. Verbluffend.”

9200000075900658

De Achterflap

Wanneer Zoë Walker, tijdens een treinrit naar haar werk, tot haar verbijstering een foto van zichzelf in de krant ziet in de rubriek met seksadvertenties, is ze vastbesloten uit te zoeken hoe die foto daar terecht is gekomen. Ze heeft geen andere aanwijzingen dan de korrelige foto, een website en een telefoonnummer. Haar familieleden wuiven het weg als iemand die misschien veel op haar lijkt. Maar dan verschijnt er een foto van een andere vrouw, een vrouw die net als Zoë elke dag die trein neemt. Wanneer deze vrouw vervolgens gewurgd wordt gevonden, beseft Zoë dat ze gevaar loopt. Maar van wie komt dat gevaar? Iemand die net als zij dagelijks die trein neemt? Iemand die precies weet wat haar routines zijn?

Mijn mening

Wat als je jouw foto in de krant ziet staan, bij de seksadvertenties? Hoe zou jij reageren? Zoë Walker laat het er niet bij zitten en gaat op onderzoek uit. Wanneer één van de vrouwen gewurgd wordt teruggevonden, voelt Zoë zich niet meer veilig. Loopt zij gevaar of ziet ze beren op de weg?

“Ik zie jou” de tweede thriller van de Engelse Clare Mackintosh, haar debuut “Mea Culpa” werd enorm goed ontvangen. Voor mij was Mea Culpa de verrassing van 2016, nog nooit eerder heeft een schrijfster mij zo op het verkeerde been gezet als Clare heeft gedaan. Aan Ik zie jou stel ik hopelijk niet te hoge verwachtingen, maar na Mea Culpa ligt de lat wel hoog.

“Ik zie jou”, begint een beetje traag. Als lezer blijf je even zoeken, veel verschillende vrouwelijke hoofdpersonages maken het begin wat rommelig. Maar als snel zit je in de flow, en ontspruiten de vraagstukken, waar gaat het heen en wat hebben de vrouwen met elkaar gemeen?  Wanneer je eenmaal goed in het verhaal zit, weet Clare mij weer helemaal in te pakken. Het wat moeizame begin wordt ruimschoots goed gemaakt, het originele idee van het verhaal houdt het boeiend. Ik vraag me af of we meer van Kelly en Nick te lezen krijgen? Het duo heeft voor mij meerwaarde in het verhaal, ik zou daar zelf wel een serie in zien.

Clare Mackintosh zet met “Ik zie jou” een goede thriller neer, ze weet de spanning gelijkmatig op te bouwen. Er zijn verschillende personages welke passen in het daderprofiel, maar weer word je op het verkeerde been gezet. Mocht er een Plot-twist Koningin bestaan, dan hoort Clare Mackintosh zeker bij het rijtje genomineerde. De plot zie je niet aankomen, en smaakt naar meer.

De lat lag hoog, maar Clare Mackintosh weet mij omver te blazen. “Mea Culpa” blijft mijn favoriet al komt “Ik zie jou” dicht in de buurt.

Zeer verdiende 4 ½ ster voor “Ik zie jou” Op naar meer van deze wonderbaarlijke schrijfster.

4half-stars

Lieve Leesgroet Moon

Koop bij bol.com

photovisi-download (16)

%d bloggers liken dit: