Elsa las ‘In Onschuld’ – Melissa Skaye “Leesgenot voor een hele brede doelgroep.”

‘In Onschuld’ – Melissa Skaye

“Leesgenot voor een hele brede doelgroep.”

 

9200000073822783

De Achterflap

Yara de Best is een 31-jarige single, woonachtig in Hoorn, wier leven op z’n kop komt te staan als ze op een dag wakker wordt in haar eigen achtertuin. Ze is bont en blauw, schaars gekleed en smerig en kan zich niet herinneren hoe ze daar terechtgekomen is. Ze komt in contact met Kyle Hendriks, een oude bekende die hypnotherapeut is. Door middel van hypnose komt ze langzamerhand te weten wat haar voor gruwelijks is overkomen. Yara is door een vreemde in het donker gevangen gehouden en gedwongen in haar verleden te duiken, terwijl ze het juist al jarenlang krampachtig probeert te negeren. Elke keer als haar ontvoerder Yara door middel van kernwoorden dwingt na te denken, krijgt haar losbandige leven betekenis. De sleutel van haar lot ligt in het verleden en hangt samen met haar tot dan toe altijd best bewaarde, grootste geheim.

Elsa haar mening

Dankzij Melissa heb ik haar thriller ‘In Onschuld’ kunnen lezen. Voor mij was het tevens het allereerste boek wat ik las van deze schrijfster, terwijl zij toch al een tal van boeken heeft geschreven die mij ook boeiend lijken. Zo schreef zij onder andere de fantasie-reeks Jeremy Jago die mij erg leuk lijkt en de VT-thrillerreeks.

Dit verhaal gaat over de 31-jarige Yara, die zonder zich ook maar iets te herinneren wakker wordt in haar eigen achtertuin onder niet al te beste omstandigheden. Wat is er gebeurd, hoe en waarom? En wat heeft dit met haar verleden te maken? Samen met een oude bekende hypnotherapeut gaat zij op zoek naar de antwoorden. Maar is dit wel wat ze zich wil herinneren en wil ze hier echt opnieuw doorheen qua gevoel en beleving…?

De afwisseling in heden, verleden en perspectief van personages geven het verhaal vaart en houden de spanning hoog. De schrijfstijl leest gemakkelijk, soepel en is vrij van ingewikkeld taalgebruik of ellenlange zinnen. De personages zijn op zich goed uitgewerkt en hebben duidelijk eigenheid. Wat ik vanuit persoonlijke visie en ervaring minder vond was het gebruik van hypnotherapie in het verhaal. Dit kwam op mij niet geheel realistisch over. Ik denk dat dit boek zeker geschikt is voor een grote doelgroep en velen leesplezier verschaft.

  • Spanning: 8
  • Plot: 8
  • Leesplezier: 8,5
  • Schrijfstijl: 7
  • Originaliteit: 7,5
  • Psychologie: 6,5

Ik geef dit boek 4 sterren.

download (40)

Lieve Leesgroet Elsa Bakker

12105937_10208155128422477_2456628242333608992_n

 Koop In Onschuld via deze Link op Bol.com

photovisi-download (25)

 

%d bloggers liken dit: