“Dood De Vader” – Sandrone Dazieri De verrassing van 2015

“Dood De Vader” – Sandrone Dazieri

download

De Achterflap 

In de buitenwijken van Rome verdwijnt een kind en wordt de moeder dood gevonden, onthoofd. Colomba, een vastberaden, knappe, maar door haar werk getraumatiseerde politieagente, staat onder grote druk de ontvoering op te lossen. Colomba wordt bijgestaan door Dante Torre, ‘de man van de silo’s’. Dante is hoogbegaafd, briljant en een expert in het doorgronden van menselijk gedrag. Maar zijn genialiteit gaat gepaard met fobieën en paranoia. Als kind werd hij ontvoerd en opgesloten in een silo, waar hij werd opgevoed door zijn enige contact met de wereld, de mysterieuze ‘Vader’. Dante gaat af op zijn intuïtie: de Vader is terug. Maar kan Colomba daarop vertrouwen? En durft Dante de confrontatie met zijn eigen verleden aan te gaan en zijn ergste nachtmerrie onder ogen te komen?

Mening:

Een Dikke pil lonkt naar mij in de boekenkast. De intrigerende omslag maakt mij nieuwsgierig. En wat wordt dit gevoel beloond, een Mustread eerste klas. Deze kennismaking met Sandrone Dazieri smaakt naar meer. Wat maakt dit boek tot een Mustread? Je kunt je vinger er niet opleggen, maar de schrijfstijl, het verhaal alles met elkaar is de combi voor de perfecte thriller.

Sandrone Dazieri pakt je vanaf bladzijde één in en laat je niet meer los. Het aangrijpende onderwerp, maar vooral de personages maken dit verhaal. Dante en Colomba allebei getekend door hun verleden geven het verhaal net dat beetje meer. De emotie waarmee het verhaal geschreven is kun je tussen de regels door proeven. Beide karakters zijn zwaar getraumatiseerd hierdoor ontwikkel je een gevoel van empathie. Deze personages raken je lezershart.

De meerdere twisten die Sandrone in het verhaal verwerkt maken het lezen tot een rollercoaster van emotie`s en gebeurtenissen.Wanneer je denkt dat je weet hoe het verhaal in elkaar steekt, neemt Dazieri je weer mee in de achtbaan die “Dood de Vader”heet.

Dazieri zet met dit boek een verhaal neer wat vraagt om een verfilming, het verhaal steekt van het eerste woord tot en met het laatste ijzersterk in elkaar. Mocht je nieuwsgierig zijn geworden, wacht niet te lang en laat je mee nemen in de lugubere rollercoaster die “Dood de Vader” heet. Sandrone Dazieri een meesterlijke schrijver van een ijzersterkte Mustread.

bnbbeheerder-5-sterren-reviews-op-airbnb (1)Lieve Leesgroet Moon

Deze Mustread wil je LEZEN, koop hem via deze link

photovisi-download (24)

%d bloggers liken dit: