Recensies·Recensies van Moon

“Dood de Engel” – Sandrone Dazieri. Deze Meesterlijke schrijver moet je gelezen hebben!

Dood de Engel – Sandrone Dazieri

“Sandrone Dazieri is een Meester onder de thrillerschrijvers. Een Mustread van de bovenste plank”

7

De Achterflap

Vlak voor middernacht komt de hogesnelheidstrein vanuit Milaan aan op spoor zeven. Als de conducteur de laatste coupé opent om te controleren of iedereen de trein verlaten heeft, valt hij dood neer. Rondom hem liggen al veertien lijken.

Colomba, de knappe, vastberaden maar getraumatiseerde politieagente, ontdekt dat het om een gerichte
aanval gaat, die meteen door extremisten opgeëist wordt. Dan staat de hoogbegaafde en briljante Dante
opeens weer voor haar neus, die beweert dat de verdachten liegen. Maar kan Colomba Dante wel vertrouwen?

Mening

“Wat de rups het einde van de wereld noemt, noemt de rest van de wereld een vlinder.”

We hebben bijna een jaar moeten wachten eer het zover was dat “Dood de Engel” echt verscheen, maar het was het wachten dubbel en dwars waard. Dood de vader de voorganger van dit deel, was een Mustread eerste klas. De schrijfstijl van Sandrone Dazieri was de verrassing van 2015 en smaakte naar meer. En dat meer, vind je in “Dood de Engel.”

Het verhaal gaat verder, Colomba Caselli komt in een onderzoek terecht waarbij de gemoederen hoog oplopen. Zij heeft Dante Torre nodig, maar kan hij haar wel helpen? Het boek is goed los te lezen, al is het wel een aanrader om eerst “Dood de Vader” te lezen gewoon al omdat het een geweldig boek is. In “Dood de Engel”, raak je vanzelf betrokken in de gecompliceerde relatie tussen Dante en Colomba. Sandrone neemt je heel voorzichtig mee terug naar de herinneringen van het eerdere boek. Ook wanneer je het eerste boek wel gelezen hebt is het fijn dat je geheugen weer even opgefrist wordt. Het onderwerp is goed gekozen door Sandrone, een voorzichtig link naar de tegenwoordige IS aanvallen geven “Dood de Engel” een actueel thema.

“Ik dacht dat de bliksem nooit twee keer dezelfde plek trof.”

Sandrone, is meesterlijk in zijn schrijfwijze, de manier waarop hij het verhaal opbouwt en je begeleid door het verhaal heen, is werkelijk fascinerend. Hij laat je sidderen en genieten tegelijkertijd, hoe hij het doet is mij een raadsel maar zijn verhalen bevatten alles wat een Mustread nodig heeft. De juiste combinatie weet hij te verweven tot een meeslepend verhaal. Spanning, lugubere details, getraumatiseerde karakters en de gecompliceerde relatie tussen Dante en Colomba maken het verhaal boeiend, aangrijpend en meesterlijk. Toch verweeft Dazieri  ook een zekere mate van verzachtende insteek door het verhaal , de details over de koffie- tic van Dante Torre, zijn vermakelijk en interessant.

Hopelijk gaat het verhaal verder en schrijft deze fantastische schrijver nog een boek over Dante en Colomba, want de plot is verrassend maar niet bevredigend, je wilt als lezer meer. Het halfopen einde maakt je nieuwsgierig en laat je niet los, laten we hopen dat we niet weer zolang moeten wachten op een nieuw verhaal.

Deze schrijver is puur genieten, een echte thriller fan moet zijn boeken gelezen hebben, niet omdat het moet maar omdat het kan. Laat je meeslepen door het mysterieuze Rome, samen met het intrigerende koppel Dante en Colomba maar laat je vooral onder de indruk zijn. Sandrone Dazieri is een Meester onder de thrillerschrijvers.

Dik verdiende 5 sterren +

aaa

Lieve Leesgroet Moon

Koop hier deze Mustread

photovisi-download (23)