Een Dodelijke Afloop – Max Rippe “Weet je te verrassen.”

 

Een Dodelijke Afloop – Max Rippe

“Max Rippe weet je te verrassen.”

Over de schrijver

Max Rippe (Delft,1949) is auteur van De Lodewijkmoorden (2013) en De handlanger (2016) en tevens van de prachtige novelle Je bent mijn vader niet geworden (2016) over de Delftse dwangarbeider Theo Ligthart, die ooit de verloofde van zijn moeder was.

De Achterflap

Op zijn housewarmingparty wordt inspecteur Maik Hof gebeld met het bericht dat zijn vader is overleden. Het nieuws overvalt hem, omdat hij sinds zo’n jaar of 30 niets meer van zijn vader heeft vernomen. In het mortuarium ontdekt hij dat zijn alcoholistische vader geen natuurlijke dood is gestorven. Maik Hof is niet alleen als zoon nieuwsgierig naar het leven dat zijn vader heeft geleid, maar ook als politieman. Hij duikt in het leven van zijn vader en gaat op zoek naar de moordenaar. Er leidt een spoor naar het oosten van Duitsland, naar Dresden. Hij stuit op personen uit de DDR-tijd die hem een verhaal vertellen van kameraadschap en verraad. Gestolen kunst door de Stasi tijdens de DDR-jaren en internationale politieke verwikkelingen in de hedendaagse tijd blijken een verband te hebben. Hof ontmoet mensen uit een spionagenetwerk en is getuige van een moord op een van hen. Maar uiteindelijk wordt hij geconfronteerd met de moordenaar van zijn vader. Deze speelt een gevaarlijk dubbelspel. Er wacht hem een verrassing met dodelijke afloop.

Mijn Mening

“De persoon die dat heeft gedaan heeft een fout gemaakt”

Als Maik te horen krijgt dat zijn vader, waar hij al dertig jaar lang geen contact meer mee heeft, overleden is, moet hij als enig familie lid alles regelen. Wanneer hij in het Mortuarium ontdekt dat zijn vader is doodgeschoten, gaat hij op onderzoek uit. Wie is dokter Schultz en waarom heeft hij het overlijden afgedaan als natuurlijke dood? Al snel blijkt dat er meer raadsels rondom Paul Hof hangen. Kan Maik de moordenaar van zijn vader achter halen?

Een voor mij onbekende schrijver, ligt voor mij wanneer ik Een Dodelijke Afloop oppak. De achterflap intrigeert me vanwege de sinistere beschrijving.

“Zijn naam zeg ik niet. Dat is een erecode. Ik vertel u dit in vertrouwen en zal altijd ontkennen dat ik met u hierover heb gesproken.

Een Dodelijke afloop zit vol personages die je wantrouwend maken. Niemand lijkt te vertrouwen en vele lijken een dubbele agenda te hebben. Hierdoor raak je al snel geboeid in het verhaal. In de zoektocht naar zijn vaders verleden, raakt Maik verstrikt in een web vol geheimen. Max Rippe beschrijft de situaties overtuigend en combineert spanning met de politieke naweeën en complotten uit de voormalig DDR. Hij weet op het juiste moment de spanning op te voeren en eindigt met een spetterend einde. De plot is verrassend en een geweldig twist van de schrijver.

De schrijfstijl van Max, heeft mij weten te boeien, de personages waren geheimzinnig en je wist niet wie je vertrouwen kon. De verrassende plottwist maakt mij nieuwsgierig naar meer van deze schrijver.

Lieve Leesgroet Moon 

 

Koop bij bol.com

photovisi-download (19)

%d bloggers liken dit: