Recensies

Elsa las; “Annabel Lee” – Mike Nappa

‘Annabel Lee’ Mike Nappa.

“Een heerlijke puzzel vol spanning en mysterie. Een dikke Mustread”

 • Auteur: Mike Nappa
 • Uitgever: Kok
 • Nederlandstalig 
 • 400 pagina’s 
 • 9789043528450 
 • juni 2017

9200000075940308

De Achterflap 

In deze bloedstollende thriller van Mike Nappa wordt de tiener Annabel Lee Truckson samen met een waakhond door haar mysterieuze oom in een militaire bunker onder de grond gestopt. Een verklaring krijgt ze niet. Het laatste wat haar oom tegen haar zegt, zijn een paar Duitse woorden en het bevel: ‘Doe de deur voor niemand open, hoor je? Ook niet voor mij.’ 

Boven de grond zijn twee detectives, een voormalige sluipschutter genaamd The Mute en een raadselachtige ‘Dr. Smith’ op zoek naar Annabel. Hoe weten ze van haar bestaan? Wie wil haar bevrijden? En waarom wil de ander haar voor altijd gevangen houden? En wie vindt haar als eerste?

Elsa haar mening over Annabel Lee

Voor de leesclub van Thrillzone heb ik dit boek mogen lezen. Het was voor mij de allereerste kennismaking met het werk van deze schrijver. Hij heeft al tal van boeken op zijn naam staan maar ‘Annabel Lee’ is zijn thriller debuut. En wat voor één!

Het boek gaat vooral over het meisje Annabel naar wie iedereen opzoek lijkt te zijn. Door haar oom wordt zij samen met zijn afgetrainde hond opgesloten in een militaire ondergrondse bunker. Ze heeft geen idee waarom en nog erger hoe lang gaat dit duren? Boven de grond zijn er diverse mensen naar haar opzoek, waaronder het privédetective duo Coffey & Hill en The Mute. Wat is er zo belangrijk, wie zijn al die mensen en wie gaat haar als eerste vinden?

Alle bovenstaande factoren zorgen voor een ultiem spannend verhaal. De schrijfstijl zorgt gelijk vanaf het begin dat je het verhaal ingezogen wordt en het je niet meer loslaat totdat je het uit hebt. Het gebruik van goed lopende zinnen, vlot taalgebruik, soms korte zinnen in andere talen en wisseling in perspectief alles zorgt ervoor dat het verhaal constant zijn vaart behoudt. De hoofdstukken zijn vanuit verschillende hoofdpersonages geschreven en laten je stukje bij beetje kennis maken met wie je te maken hebt. Je leert hen op die manier goed kennen en creëert een gevoel van inleving met de personages. Wanneer je bijvoorbeeld vanuit Annabel leest lees je echt het verhaal van een jong meisje, haar gedachtegang en belevingswereld. Alle aspecten in het verhaal zorgen ervoor dat je zelf als lezer ook constant aan het puzzelen bent van hoe zit het nou in elkaar, waarom is Annabel zo belangrijk en wie zijn die andere spelers in het spel.

 • Spanning: 8,5
 • Plot: 8
 • Leesplezier: 10
 • Schrijfstijl: 10
 • Originaliteit: 9
 • Psychologie: 7,5

Ik geef dit boek dan ook de volle 5 sterren.

Lieve Leesgroet Elsa Bakker

12105937_10208155128422477_2456628242333608992_n
Wil jij dit ook lezen? Bestel snel via deze link

photovisi-download (30)