Recensies·Recensies van Caro

Linda Jansma, Uitverkoren “Linda Jansma doet het weer.”

Linda Jansma, Uitverkoren

De trilogie Cirkel van het kwaad

“Linda Jansma doet het weer,hunkerend naar deel 3 sluit ik Uitverkoren.”

download (7)

Samenvatting:

Twintig jaar geleden werd de vader van Jules Declerck vermoord door haar broer. Jules weet niet waarom. Terwijl Jules blijft zoeken naar antwoorden, krijgt ze als officier van justitie te maken met twee sterfgevallen, die leiden naar een sekte. Voor ze het door heeft is Jules in de greep van de charismatische sekteleider die meer over haar verleden weet dan hij loslaat…

Linda Jansma  de crème de la crème van het Nederlandse thrillergenre

Mijn Mening:

Voor de leesclub van Thrillzone mocht ik mee doen met deel 2 Uitverkoren.

De cover geeft je al stof tot nadenken, een jonge vrouw met haar handen op haar buik. Is zij uitverkoren om zwanger te raken, of is ze al zwanger?

Erg benieuwd was ik naar het verdere verhaal van Jules Declerck, wat is er nu met haar vader gebeurd, was haar broer Remie echt de moordenaar van haar vader en waarom is Remie net voor Jules hem opzocht vermoord?

In deel 2 wordt er regelmatig teruggeblikt op deel 1, dit om nieuwe lezers het verhaal goed te laten begrijpen, maar soms vond ik dat er teveel werd teruggeblikt. Ik dacht: “laat ze deel 1 maar eerst lezen dan weten ze waar het overgaat “.

Uitverkoren heeft als hoofdverhaal het ontdekken van een sekte, ergens in een oude kazerne verborgen tussen bomen en omgeven door een hek.

Ze wist niet precies wat ze verwacht had

– mensen die zich schuchter verscholen, er ongelukkig en triest uit zagen? –

maar dit niet

De leider van de sekte, Elijah Schllinger heeft een hypnotiserende werking op zijn volgelingen maar ook op Jules, vooral door zijn ogen met de licht grijze wolkjes erin. Wat is er dat ze wordt aangetrokken door deze man. Een sekte is mysterieus, waarom sluiten mensen zich daarbij aan. Het verhaal intrigeerde mij enorm en ik kan me toch wel voorstellen dat mensen zich hierbij aansluiten. Het beschermende en vertrouwde geeft een goed gevoel, maar kippenvel.

Jules Declerck, die naast haar drukke baan als officier van justitie, een erg ingewikkeld privé leven heeft. Het op afstand houden van haar oude liefde Harry, haar veranderlijke buien waar haar collega’s maar mee moeten dealen en dan het mysterie rond de dood van haar vader en broer.

Genoten, heb ik van dit tweede deel van Cirkel van het kwaad. De schrijfstijl van Linda is geweldig. Je wordt in het verhaal gezogen en kan het niet meer weg leggen. Gelukkig had ik de tijd en mogelijkheid door te kunnen lezen en wat was ik daar blij mee. De verschillende verhaallijnen komen langzaam bij elkaar en was ik verrast naar het plot. Toch blijf je, na het sluiten van het boek, met vragen zitten, eigenlijk nog meer open eindjes dan na het lezen van deel 1.

Deel 3 moet op heel wat vragen antwoord geven. Nog even geduld, maar ik wacht met smart op deze antwoorden

Linda is voor een absolute topper en één van mijn favoriete thrillerauteurs.

4half-stars

  • Schrijfstijl   5
  • Leesplezier 5
  • Psychologie 4,5
  • Originaliteit 5
  • Spanning      4
  • plot                4

Lieve leesgroet van Caroline

20768007_1825913734090720_1409886361142689908_n
Koop bij bol.com

photovisi-download (1)