Magisch – YA “Een heerlijk fantasy boek met verhalen, die je mee nemen naar romantische, magische oorden.”

Magisch – YA

Een heerlijk fantasy boek met verhalen,

die je mee nemen naar romantische, magische oorden.

9200000076598585

Samenvatting:

Wat zou jij doen als de jongen op wie je verliefd werd de Lazarusprijs betaald bleek te hebben voor zijn leven? Of als je je hart echt in duizend stukjes kon laten vallen en er aan kon sterven?

In deze verhalen word je meegenomen naar magische bossen, behekste boerderijen, vorige levens, maanverlichte nachten en het einde der tijden. Kan die geest in de fles jouw leven echt een andere wending geven? Of dat zusje dat ineens blijkt te kunnen toveren..?

Verhalen van de hand van Eva Moraal (Overstroomd), Jen Minkman (Schaduw van de tijd, Het boek van voorheen), Vanessa Gerrits (Tweedehands vleugels) en nog zes auteurs die al eerder verhalen in het young adultgenre publiceerden. Stuk voor stuk zijn deze verhalen ‘Magisch’!

Mijn mening:

Voor DVP las ik de bundel met YA-Fantasy verhalen “Magisch” via mijn e-reader. Hoe vaker ik fantasy boeken lees, hoe meer ik er door geboeid raak. Het was eerst niet mijn genre, maar romantisch met een vleugje fantasy kan mij zeker bekoren tegenwoordig.

De bundel bestaat uit 9 verhalen geschreven door verschillende auteurs. De verhalen zijn allen in de ik-vorm geschreven.

Het verhaal van Lotte en de wensgeest had een boodschap en wel, dat je kunt zijn wie je bent als je maar zeker bent van jezelf. De wensgeest haalt het beste in Lotte naar boven, ik heb genoten van dit verhaal.

Geen vrienden, geen vriendjes, geen….hm., hoe noem je dat ook alweer? Oh ja, dan had je geen leven gehad.

Er was een verhaal over glazen harten. De mensen hebben tegenwoordig een glazen hart. De harten kunnen breken en die strooi je dan uit op de offerplaats zodat de goden ze mee kunnen nemen. Je kunt dan in vrede sterven wordt je beloofd. Maar is dat echt zo?

Tom werkt bij zijn vader in een atelier, waar ze van mooie stukjes glas, glas in lood ramen en andere dingen maken. Tom en zijn vader proberen al jaren de kleur van hun glazen hart na te maken, maar dat lukt nog steeds niet. Wanneer Tom zijn hart laat vallen en het niet meer te repareren is, komt hij bij de offerplaats en kan kiezen of hij zijn hart uitstrooit of gaat proberen het toch zelf te repareren. Daar ontmoet hij Sophie, het meisje met het gouden hart. Een prachtig verhaal over doorzettingsvermogen en liefde.

Het verhaal wat me ook erg aantrok was het verhaal van de maankinderen. Een tweeling die beide een stervormige moedervlek hebben. De tweeling kent hun vader niet en zijn opgevoed door hun moeder. Wanneer ze op vakantie zijn krijgt Luna, één van de tweeling heel erg last van haar moedervlek. Terwijl bij haar tweelingzus de moedervlek langzaam verdwijnt wordt bij Luna de jeuk steeds erger en de moedervlek steeds duidelijker. Ook wordt Luna steeds geroepen door de maan en voelt ze zich niet lekker. Wanneer Luna een jongen ontmoet waarbij ze zich enorm op haar gemak voelt, vallen de puzzelstukje van haar problemen op hun plaats.

Een heerlijk fantasy boek met verhalen,

die je mee nemen naar romantische, magische oorden.

download (40)

  • Schrijfstijl 4****
  • Leesplezier 4****
  • Psychologie 4****
  • Originaliteit 4****

Lieve magische leesgroet van Caroline

Koop bij bol.com

photovisi-download

%d bloggers liken dit: