Recensies·Recensies van Moon

Zwart water – Dee Henderson “Dit boek kost je je nachtrust.”

 

Zwart water – Dee Henderson

 

“Dit boek kost je je nachtrust.”

 

  • Auteur: Dee Henderson
  • Uitgeverij; KOK
  • Nederlandstalig 
  • 416 pagina’s 
  • 9789029726597 
  • juni 2017

9200000075970135

 

Trailer Zwart Water – Dee Henderson

 

De Achterflap

‘Zwart water’ van Dee Henderson is het eerste deel in een serie rond de getalenteerde rechercheur Evie Blackwell, die een nieuw cold cases-team heeft opgezet.

Rechercheur Evie Blackwell verruilt de stad Chicago voor het platteland van Carin County, waar ze zich samen met de plaatselijke sheriff Gabriel Thane stort op twee oude, onopgeloste vermissingszaken. Terwijl ze door het oude bewijsmateriaal gaan, doet Evie een verrassende ontdekking, wat een spoor op lijkt te leveren naar een derde cold case-zaak. Maar het wordt past echt gecompliceerd als sheriff Thane en zijn familie meer lijken te weten. Evie bijt zich in de zaak vast en besluit Carin County niet te verlaten voordat ze elke steen heeft omgedraaid en alle zaken zijn opgelost.

Mening

“Drie jaren, drie verschillende soorten slachtoffers, drie verschillende modi operandi.”

Dee Henderson, is in de Verenigde staten een groot schrijfster, een bestsellerauteur. Maar ook in Nederland is zij een grote naam. Ze schrijft romans en thrillers, Zwart water is het eerste deel in een serie over rechercheur Evie Blackwell. Ze staat bekend om haar christelijk spannende romans.

“Geluk bestaat vooral uit bloed, zweet en tranen.

Zwart water, het eerste deel in een serie, heerlijk. En dan met zo`n hoofdpersonage, dit wordt genieten. De cover maakt je al nieuwsgierig door de mysterieuze hand in het water.

Dee Henderson weet op een ingetogen manier het verhaal een christelijk tintje te geven. Het is niet in de hoofdtoon aanwezig, het kabbelt op de achtergrond, maar wel net op zo`n manier dat je je er heerlijk geborgen bij voelt. De sfeer is vredig te noemen, vredig met een onderhuids oplopende spanning. De personages voelen al snel als familie, de band tussen de gezinsleden van de familie Thane is hecht en alle zoons hebben zo hun ingewikkelde relaties, wat het verhaal een romantisch tintje geeft.

Dee Henderson heeft een fijne schrijfstijl, zacht, duidelijk en ze weet de spanning op zo`n manier op te laten lopen dat je steeds meer verweven raakt met het verhaal en zijn personages. De hoofdkarakter Evie Blackwell is een intrigerend persoon, waar je al snel meer van wilt weten gelukkig volgen er dan ook meer boeken met haar in de hoofdrol. Een taskforce welke Cold Cases oplost is een goede basis voor veel mooie verhalen, dit samen met de behaaglijke schrijfstijl van Dee Henderson belooft dit veel leesgenot.

Kortom;

“De manier waarop deze roman zicht vormt, de schrijfstijl de geborgenheid, de goed opgebouwde verhaallijn. Dit is een Mustread welke mij vol verwachting laat wachten op meer van rechercheur Evie Blackwell.”

Deze Mustread vraagt om meer, en het maakt mij nieuwsgierig naar een eerdere serie van Dee Henderson, over de O`Malley`s

images (6)

Lieve Leesgroet Moon

14937423_1161648667236177_4005375491858789428_n

Interesse? Koop via deze link . Veel leesplezier

photovisi-download (44)