Sterre Carron – Gotcha “Sterre laat je sidderen. Wat een Mustread”

Sterre Carron – Gotcha

“Sterre laat je sidderen. Wat een Mustread”

 • Uitgever: Witsand Uitgevers
 • Nederlandstalig
 • 384 pagina’s
 • 9789492011541
 • september 2016

th (1)

Samenvatting:

Een lugubere dubbele moordzaak, krijgt een plotwending, die je niet ziet aankomen.

Sofia raakt in paniek als ze ’s nachts, terwijl ze aan het werk is, gebeld wordt door haar doodsbange dochtertje. Ze belt de politie en rijdt razendsnel naar huis. Via blue tooth probeert ze contact te houden met het meisje. Plotseling hoort ze iemand ‘Gotcha!’roepen, gevolgd door een vals gelach. Daarna is het doodstil. Wie riep daar? Wat is er gebeurd met haar dochtertje en waar is haar man?

Mijn mening:

Eindelijk heb ik rustig de tijd gehad om het boek Gotcha van Sterre Carron te lezen tijdens mijn vakantie. Het boek  heb ik gekregen tijdens de boekpresentatie, maar had nog niet de tijd gehad om hem te lezen.

Hoe kan een schrijfster zo groeien in haar verhalen. Heb ik al enorm genoten van de eerste boeken van de Rani Diaz serie, de schrijfstijl van Sterre Carron is nu zo goed, dat je het boek in één adem uitleest.

De meteen al lugubere moord, die je kippenvel bezorgt, zuigt je in het verhaal en je wilt weten waarom en door wie deze gepleegd is. Het boek weg leggen is geen optie.

De verschillende verhaallijnen vormen samen een geweldig plot, wat je tot op het puntje van je stoel laat zitten. Na het dichtslaan van Gotcha blijf je met een heel groot vraagteken zitten, ik ben dan ook heel benieuwd of in het volgende deel van de Rani Diaz serie er nog een vervolg komt.

De boeken van Sterre zijn zo geschreven dat ze allemaal als stand-alone gelezen kunnen worden, alleen neemt de personage Rani Diaz een hele grote plaats in in de boeken.

Toch wordt in ieder boek verteld wie Rani, is met wie ze samen woont en hoe het zit met haar ingewikkelde gezinsleven. In het verhaal krijg je die stukjes gepresenteerd zodat je niet met vragen zit over Rani. Misschien wat overbodig voor de vaste lezers maar zeker niet voor de lezers die nu pas Rani gaan ontdekken.

Dan hoor ik een mannenstem, die iets brult wat me bijna tot waanzin drijft: “Gotcha!”, gevolg door een sadistische schaterlach.

Sterre laat je vanaf hoofdstuk één sidderen van angst, een meedogenloze dubbele moord, die je niet in je koude kleren gaat zitten. Deze moord neemt je mee in het leven van Sofia, een vrouw die het goed voor elkaar heeft, maar slag na slag te verwerken krijgt. Hoe ga je als mens om met deze tegenslagen en tot hoever kun je tegenslagen verdragen.

Het leven van Sofia neemt je mee door hele diepe dalen, maar gelukkig schijnt af en toe ook de zon voor haar. Het einde van het verhaal was open, maar voor mij heel bevredigend. Ik denk dat we van Sofia nog wel eens horen.

Ik ga zitten, leun achterover en geniet. Plots lijkt het alsof een donkere wolk voor de zon schuift. Voor ik echt kan springen, buigt iemand zich over me heen…….

bnbbeheerder-5-sterren-reviews-op-airbnb (1)

 • Leesplezier 5
 • Schrijfstijl 5
 • Plot 5
 • Spanning 5
 • Originaliteit 5

Eén van de beste delen van de Rani Diaz serie is mijn mening. Sterre Carron doet voor mij niet onder voor een Karin Slaughter of Nicci French.

Op naar de volgende thriller van Sterre Carron, Carta, wat zal deze ons brengen?

Lieve leesgroet Caroline

Koop bij bol.com

photovisi-download (4)

One Comment on “Sterre Carron – Gotcha “Sterre laat je sidderen. Wat een Mustread”

 1. Ja geweldig hé? Gotcha en het vervolg Indra, alle twee top boeken!

  Like

%d bloggers liken dit: