Wat jij niet ziet – Sarah Pinborough   “Sarah Pinborough bezorgt je aangename leesuren, je verliest je in een web van leugens.”

Wat jij niet ziet – Sarah Pinborough

 

“Sarah Pinborough bezorgt je aangename leesuren, je verliest je in een web van leugens.”

 

8

De Achterflap

Louise is een alleenstaande moeder. Tijdens een zeldzaam avondje uit ontmoet ze een man en valt als een blok voor hem. De maandag erop ontmoet ze haar nieuwe baas, David. De man uit het café, die getrouwd blijkt te zijn, en die zegt een fout te hebben begaan. Dan ontmoet Louise Adele, de vrouw van David. De twee raken bevriend en Louise leert een heel andere kant van David kennen. Er lijkt iets goed mis in hun huwelijk. Louise wil weten wat…

 

Mening

“Wat als niemand te vertrouwen blijkt, vertrouw je jezelf dan nog wel?

Een grote tekst met een kleine glimp van een vrouwengezicht op de omslag, het heeft een schreeuwende uitstraling, zo eentje welke je nieuwsgierig maakt. Welke in de winkel roept om opgepakt te worden.

Het verhaal; een ingewikkelde driehoeksverhouding waarin Louise verstrikt raakt wanneer zij haar nieuwe baas en zijn vrouw ontmoet. Sarah Pinborough weet het mooi te schrijven, al snel raak je als lezer ook verstrikt in deze relatie perikelen. Intriges en geheimen voeren de boventoon in “Wat jij niet ziet”. Doordat Sarah Pinborough steeds een klein tipje van de sluier oplicht, raak je nieuwsgierig en gretig. Waar gaat heen, wat gaat het verhaal je brengen, geen heel spannende thriller maar psychologisch een hoogstandje.

“Maar ze heeft wel een punt. Het is inderdaad tijd om het juiste te doen.”

De verhaallijn heeft een sinistere sfeer, je raakt verstrengeld in de verschillende verhoudingen. Door de raadselachtige gebeurtenissen ben je als ware gevangen in het verhaal welk onheilspellend en onvoorspelbaar is. Sarah Pinborough weet deze geheimzinnige schrijfstijl vol te houden tot de plot. De plot is er eentje die je echt niet verwacht. Meestal heb je wel een idee wat er gaat komen maar in “Wat jij niet ziet” zie je dat dus inderdaad echt niet! Sarah bezit de kracht je als lezer op het verkeerde been te zetten, zo dat ik nu al uit kijk naar de verfilming van het boek.

“Misschien verkies ik de nachtangsten wel boven deze slapeloosheid. Toen mijn leven nog simpel was. Voor de – man-uit- de- kroeg”

Ik ben zeer onder de indruk van “Wat jij niet ziet.” De combinatie tussen de mysterieuze sfeer, de oplopende drang naar de waarheid en de personages waar je geen hoogte van krijgt, maken dit verhaal tot een aanrader. Sarah Pinborough heeft mij zeer aangename leesuren geschonken, iets wat smaakt naar meer.

 

download (3)

Lieve Leesgroet Moon 

14937423_1161648667236177_4005375491858789428_n

Interesse? Koop via deze link . Veel leesplezier

photovisi-download

%d bloggers liken dit: