Recensies·Recensies van Caro

De vrouw in suite tien – Ruth Ware “Ruth Ware verrast me met haar meesterlijke plot”.

De vrouw in suite tien – Ruth Ware

Wie is te vertrouwen?  Ruth Ware verrast me met haar meesterlijke plot”.

 • Auteur: Ruth Ware
 • Uitgever: Luitingh-Sijthoff
 • Nederlandstalig
 • 352 pagina’s
 • 9789024574681
 • maart 2017

9200000071452197

Samenvatting:

Het is gruwelijk genoeg om getuige te zijn van een moord. Het is nog erger als niemand je gelooft. 

De vrouw in suite 10 is de nieuwe, razend spannende thriller van Ruth Ware, bekend van In een donker, donker bos, dat wordt verfilmd door Reese Witherspoon. Dit had het perfecte tripje moeten zijn. Dit was haar kans op promotie. Maar een moordenaar gooit roet in het eten. En zij is de enige getuige. Tijdens een cruise is Lo Blacklock getuige van een moord, maar niemand gelooft haar. Vastberaden om erachter te komen wie het slachtoffer was en waarom ze vermoord is, gaat Lo op zoek naar de waarheid. Maar Lo zal er snel achter komen dat een moordenaar niet gediend is van mensen die hun neus in andermans zaken steken…

Mijn mening:

Nadat ik van het eerste boek van Ruth Ware, ‘In een donker, donker bos’, enorm genoten had, heb ik de ‘De vrouw in suite 10’ aangeschaft toen ik deze in de boekhandel zag liggen.

Net als deel 1 heeft dit een boek met een heerlijke schrijfstijl en neemt het je meteen mee in het leven van de journaliste Lo Blacklock.

Wanneer de baas van Lo met zwangerschap verlof is krijgt Lo de kans om met een cruisschip mee te varen en daar verslag van te doen. Hoe werkt het op zo’n schip en natuurlijk het belangrijkste voor een journaliste, kom met mensen in contact en kijk of je daar mooie verhalen uit kunt los peuteren.

Voordat Lo gaat, komt zij met een inbreker in aanraking en omdat ze ook niet zeker is van haar relatie komt dit haar gemoedstoestand niet ten goede. De drank is ook een hekel puntje. Zal ze wel of niet mee gaan op de cruise. Ze komt tot het besluit om toch te gaan, goed voor haar carrière en misschien ook wel goed om even afstand te nemen van alles.

Had Lo gedacht op een enorm cruiseschip te belanden, komt ze op een kleine boot met 10 suites terecht, maar deze kamers zijn wel enorm en van alle gemakken voorzien.

Wanneer Lo al in het begin van de cruise denkt een lichaam overboord te zien vallen is er niemand die haar geloofd. Het hoofd van de beveiliging vertelt haar dat ze die avond van het ongeval, teveel gedronken had en dat hij weet dat ze antidepressiva slikt.

“Ik heb echt een veeg bloed gezien,”zei ik kwaad. “Hij heeft het eraf geveegd.”

“Hij?”

“De moordenaar natuurlijk! Verdomme!”

Lo weet dat ze niet gek is en gaat zelf op onderzoek uit met gevaar voor eigen leven.

Een plot dat heftiger uitpakt dan je verwacht. Wie kan ze nog vertrouwen van de kapitein tot het kamermeisje van de eigenaar tot de beveiliger. Ze zal het alleen moeten uitzoeken en is afgesloten van de buitenwereld. Met gevaar voor eigen leven zet ze alles op alles om de waarheid boven water te halen.

Geld maakt niet gelukkig

De cover van het boek is duidelijk, een patrijspoort met water  en een stikker erop met de tekst, Maak kans op een cruise twv €1000! Nou wat een geweldig aanbod, ik pas. Heb ik altijd al eens een cruise willen maken, ik denk niet, dat ik na het lezen van dit boek, me daar nog voor opgeef 😉

 • Schrijfstijl 4
 • Leesplezier 4
 • Plot 5
 • Spanning 4
 • Originaliteit 4
 • Psychologie 4

download (40)

Lieve Leesgroet Caroline

20953186_1832879110060849_1662659214513286869_n

Koop bij bol.com

photovisi-download (63)