Elsa las..; ‘Het geeft niet (Blingg 1)’ door Miranda Hillers

‘Het geeft niet (Blingg 1)’ door Miranda Hillers

“De geheimen in “Het geeft niet ” houden mij het hele boek in hun macht..”

9200000080062014

De Achterflap

Het 1e deel uit de Blingg-serie In dit eerste deel uit de Blingg-serie krijgen we een kijkje in het leven van Sophie. Ze runt samen met haar zus Gwen een goedlopende kledingzaak, genaamd Blingg. Sophie is nooit echt verliefd op de mannen waarmee ze korte avontuurtjes beleeft. Totdat ze de knappe, blonde Frederick ontmoet. Is hij de ware voor haar? En kan Frederick omgaan met het feit dat de jonge aantrekkelijke Rens haar beste vriend is? Ze heeft immers een hechte band met hem. Tijdens een gezamenlijke vakantie lopen de spanningen hoog op. Dramatische mannenproblemen worden afgewisseld met stomende scenes.

Elsa haar leeservaring;

Dankzij Miranda Hillers heb ik dit allereerste deel van de Blingg serie, die inmiddels al vier delen bevat, kunnen lezen. Ik lees graag YA maar ben niet zozeer bekend met New Adult werk. Wat dat betreft blijft er gelukkig altijd heel veel nieuws te ontdekken in de boekenwereld. Erg fijn voor een mega boekenwurm zoals ik.

Het verhaal gaat vooral over Sophie. Die samen met haar zus Gwen een hippe kledingzaak, genaamd Blingg, runt.  Zij heeft haar jonge leven goed op orde, geniet van haar werk, het stappen en allerlei lekkere (vooral ook mannelijke) hapjes. Sophie is iemand die nooit verliefd wordt, althans dat is wat ze denkt. Dan loopt ze Frederick tegen het mooie lijf. Is hij wellicht de ware? Kan zij dit aan? En kan hij haar beste vriend Rens wel aan, met wie ze nogal een diepe band heeft?

Het verhaal gaat gelijk behoorlijk steamy van start. Wat dat betreft is het echt een New Adult boek, een sub categorie van het Young Adult genre. Voor mijn smaak bevat het verhaal iets te veel herhaling. Daarmee bedoel ik dezelfde soort ruzies, gesprekken, seksscenes en andersoortige gebeurtenissen. Maar misschien past dat wel in het leven van een jonge vrouw die nog volop op ontdekkingstocht is? En heeft het juist daardoor een geloofwaardigheidsgehalte, zeker voor een jongere doelgroep.  ‘Het geeft niet’ is een gemakkelijk leesbaar tussendoortje, wat ik zeker met plezier gelezen heb. Het boek is in een luchtige schrijfstijl geschreven waardoor het vlot leest. De karakters, zoals onder andere Sophie en Frederick, worden duidelijk beschreven en hebben eigenheid. Tevens hebben zij nogal wat geheimen, die mij als lezer zijnde vasthield gedurende het gehele verhaal. Het einde heeft mij dan ook nieuwsgierig gemaakt naar het vervolg in Blingg 2. Komen de geheimen ooit boven tafel en overwint de liefde?

  • Spanning: 6
  • Plot: 6
  • Leesplezier: 7.5
  • Schrijfstijl: 7
  • Originaliteit: 6,5
  • Psychologie: 5,5

 

Ik geef dit boek 3 sterren.

Lieve Leesgroet Elsa Bakker

12105937_10208155128422477_2456628242333608992_n

 Koop bij bol.com

photovisi-download (79).jpg

%d bloggers liken dit: