Recensies·Recensies van Caro

#Laatste Vlog – Carry Slee ” Een boek met een boodschap, zoals we dat gewend zijn van Carry”

#Laatste Vlog – Carry Slee

Carry Slee geeft met dit boek een waarschuwing af, let erop wat je deelt op social media, het blijft je je leven lang achtervolgen.

 • Auteur:Carry Slee
 • Uitgever: Carry Slee
 • Nederlandstalig
 • 208 pagina’s
 • 9789048839377
 • augustus 2017

download (4)

 Samenvatting:

Het nieuwe boek van Carry Slee!

Noud en Gijs trainen voor de marathon in New York. Maar als Noud zijn vriend in een noodsituatie laat vallen zegt Gijs de vriendschap op. Niet alleen Gijs, maar de hele klas maakt Noud uit voor lafaard. Behalve Roos die stiekem verliefd op hem is. Om te bewijzen dat hij geen watje is gaat Noud met hulp van Roos vloggen en haalt extreme stunts uit.

Tegelijkertijd ziet Roos haar fijne leventje veranderen wanneer de dochter van haar stiefvader bij hen komt wonen. Waarom doet die ineens zo bitchy en wil ze steeds geld lenen?
Roos en Noud komen erachter dat ze verstrikt is geraakt in enge praktijken. Er is maar een manier om alles te bewijzen: het maken van een laatste vlog die de wereld zal veranderen…

Mijn mening:

Omdat ik ook wel eens vlog, sprak het nieuwstee boek van Carry Slee me meteen aan. Zit ik wel niet in de doelgroep van dit boek, was ik toch behoorlijk nieuwsgierig.

De cover vond ik al top, Het meisje wat aan het vloggen is en de jongen die springt,. Wat gebeurd er waarom heet het boek #Laatste vlog?

‘Roos, we hebben je weer nodig voor onze nieuwe stunt.’

‘Als het maar niet zo gevaarlijk is als de vorige keer, want dat wil ik niet filmen.’

‘Ik heb je nodig Roos, je mag ons niet in de staak laten. De hele klas is pissed op ons. We willen weer respect.”

Het boek heeft meerdere verhaallijnen en die gaan onder andere over vloggen, een groomer, vriendschap en instagram. Een boek met een boodschap, hoe vertel je je kinderen tegenwoordig dat er gevaar dreigt op internet. Ze weten alles zelf zo goed en zijn echt niet dom, maar steeds meer kinderen vallen in handen van een groomer. Het woord zelf kende ik  niet en heb het even opgezocht.

Een groomer/cyberlokker is iemand die een kind via internet probeert te lokken. Eigenlijk met maar één doel. Seks! Vaak zijn het volwassen mannen die zich voordoen als jongere en het kind zo proberen in te palmen om het uiteindelijk seksueel te misbruiken.

Op tv zie je veel van deze praktijken voorbij komen, er wordt veel voor gewaarschuwd, dit boek is dus meteen een hulp- /waarschuwingsmiddel vind ik.

Ook gaat het over vertrouwen en vriendschap in dit boek. Waarom worden vriendschappen verbroken, luister ook eens naar de andere kant van het verhaal. De meelopers uit de klas, die maar naar één kant luisteren en zoveel leed kunnen veroorzaken bij een jongen of meisje. Kinderen kunnen soms zo hard zijn en eigenlijk weten ze er niet het mijne vanaf.

Pest gedrag op school wordt niet voor niets streng aangepakt, kinderen kunnen hun hele verdere leven last houden van het gepest zijn.

‘Kijk nou eens wie we daar hebben!’ roept Ramon, die met Sara en zijn groepje een eindje bij hen vandaan staat. ‘Onze schijtluis, jongens.’

Noud haalt diep adem. Het liefst zou hij door fietsen, maar hij moet hier doorheen.

De verhaallijnen lopen mooi in elkaar over en komen samen in een plot wat het boek een fijne afsluiting geeft.

Ik kon het niet weg leggen en was diep onder de indruk van het verhaal en ben me er ook meteen in gaan verdiepen.

Een boek wat tijdens de Kinderboekenweek ook zeker extra aandacht moet krijgen, iet alleen omdat het een heerlijk leesboek is, maar ook om de boodschap door te geven. Niet alleen een boek om te lezen voor kinderen maar ook zeker voor ouders.

https://www.helpwanted.nl/opvoeders/online-benaderd-voor-seks/wat-is-grooming/

 • Schrijfstijl 5
 • Leesplezier 5
 • Plot 4
 • Spanning 5
 • Originaliteit 5

bnbbeheerder-5-sterren-reviews-op-airbnb (1)

Lieve leesgroet van Caroline

20953186_1832879110060849_1662659214513286869_n

Koop bij bol.com

photovisi-download (32)

Een gedachte over “#Laatste Vlog – Carry Slee ” Een boek met een boodschap, zoals we dat gewend zijn van Carry”

Reacties zijn gesloten.