Wat komt er voor moois uit in de Kinderboekenwereld?

Wat komt er voor moois uit in de Kinderboekenwereld?

photovisi-download (34)

Sammie in de sneeuw – Anita Bijsterbosch

Een boek met verrassende halve tussenpagina’s over buiten spelen in de winter.
Voor peuters vanaf 30 maanden, met de wereld rondom het kind als thema.

Het is een mooie winterdag. in de winter Er ligt een dik pak sneeuw. Sammie en Job gaan lekker buiten spelen. Samen hebben ze veel plezier.

Uitgeverij Clavis verwacht 9 oktober ’17

d

Kamp halfbloed Vertrouwelijk – Rick Riordan

Apollo heeft een introductievideo gemaakt voor nieuwkomers in Kamp Halfbloed (zelfingenomen als hij is heeft hij die zelf geschreven, geregisseerd, geacteerd en gezongen). Percy en de andere bekende halfgoden vinden dit zo’n verschrikking dat ze zelf antwoord gaan geven op vragen als ‘Wat is dit eigenlijk voor plek?’ en ‘Mag ik het Kamp Halfbloed-T-shirt houden?’ Nieuwelingen komen alles te weten over wat er speelt in het kamp en waar wat te vinden is. Maar het boek is meer dan een verkenning van de gebouwen en terreinen. Het staat vol met inside information en roddels van en over de bekende helden. En natuurlijk staan er ook wat goddelijke wijze woorden van de god Apollo in, omdat… nou ja, omdat de auteurs liever niet neergehaald willen worden.

Uitgeverij Unieboek Spectrum verwacht 10 oktober ’17

e

Het griezelhuis –Hetty van Aar

Yelien bezoekt samen met haar vriendinnen de kermis. Tegen haar zin gaat ze mee naar de waarzegster, ze gelooft echt niet in die onzin. Na lang turen in haar glazen bol mompelt de vrouw: ‘Ik zie een huis… Je mag er niet in, maar toch moet je gaan. Maar pas op, ik zie gevaar.’ Even is Yelien van slag door de raadselachtige voorspelling, maar al gauw lacht ze haar woorden weg. De volgende dag raakt Yelien haar hondje Twinky kwijt tijdens een boswandeling. Wanneer ze hem terugvindt in een verlaten landhuis, lijkt de voorspelling waarheid te worden…

Uitgeverij WPG Verwacht 11 oktober ’17

g

De kleine dierendokter -Erik Bouwens

De dieren in dit boek voelen zich niet lekker. Uil heeft jeuk op zijn bolletje, maar kan er niet bij met zijn snavel. En ook met zijn vleugels lukt het niet. Otter is snipverkouden. Het snot drupt uit zijn neus en hij heeft geen doekje om het op te vegen. Krab jij uil op zijn bolletje en veeg je otters neus weer schoon? Een heerlijk interactief boek waarmee je kind op een speelse manier leert zorgen voor een ander. Van een aai over een zere buik tot een kusje voor het slapengaan.

Uitgeverij WPG verwacht 11 oktober ’17

i

Juf gaat trouwen – Elisabeth Mollema

Spannend en vrolijk leesboek over de bruiloft van de juf. De hele klas mag komen. Hoera! Maar dan raakt Daan zijn uitnodiging kwijt. Wat nu? Juf gaat trouwen is fictie voor kinderen van 7-9 jaar (AVI E4).
De juf van Daan gaat trouwen.

De hele klas mag op het feest komen.

Alleen met een uitnodiging mag je naar binnen.

Maar Daan raakt die kwijt.

En dat niet alleen:

Ook de tekst van het lied voor het bruidspaar.

En nog iets anders.

Zal het nog goed komen?

Uitgeverij Zwijsen verwacht 11 oktober ’17

j

photovisi-download (35)

Baas Pindakaas – Marly van Otterloo

Mara houdt van eten. Pindakaas is haar favoriet. Maar soms wordt ze gepest met haar gewicht. Ze doet haar best om minder te eten. Kan Mara de baas worden over de pindakaas?Een lekker leesboek voor kinderen van 8-10 jaar.Mara geeft het niet graag toe,maar ze is verslaafd aan pindakaas.Soms wordt ze gepest met haar gewicht.Mara doet haar best gezonder te eten,maar dat valt niet mee.Pas als zij en hond Worst in de knel komen,verandert er iets.Kan Mara de baas worden over de pindakaas?

Uitgeverij Zwijsen verwacht 11 oktober ’17

k

De Beste Crossbaan ooit! – Jorgen Hofmans

Sam en Roel wonen in een doodsaaie wijk. Gelukkig is er wel een crossbaan. Maar dan dreigt die te verdwijnen! Een spannend en stoer toneel leesboek voorkinderen van 8-9 jaar (AVI M5-E5). Dit boek lees je niet alleen, maar samen. Toneel lezen bevordert het leesplezier en het lezen met intonatie.

Uitgeverij Zwijsen verwacht 11 oktober ’17

l

Kit en Kaat bakken pannenkoeken – Jolanda Horsten

Kit en Kaat zijn twee vrolijke vriendinnen die gek zijn op bakken. Deze keer beginnen ze een pannenkoekenrestaurant. In het huis van de juf! Spannend, maar ook beetje stout . Een leuke strip voor meiden van 7-9 jaar (AVI E4).Kit en Kaat passen op het huis van de juf.Ze hebben een wild plan.Ze beginnen er een pannenkoekenhuis.Op de kaart staat een echte Kit en Kaat pannenkoek.Nu nog gasten.Zouden die wel komen?

Uitgeverij Zwijsen verwacht 11 oktober ’17

f

Stelletje Apenkoppen – Selma Noort

Wie krijgt de schuld van de rotstreken van haar neef? Juist ja, Bella. Dit boek van Selma Noort op AVI E5 gaat over het thema pesten. Al lezend ontdekken kinderen meer over hun gevoelens. Stelletje apenkoppen! is fictie voorkinderen van 8-10 jaar.Mam moet werken, dus Bella gaat naar tante Nora.En naar haar vervelende neef Steef.Bella hoopt dat hij aardiger is geworden.Helaas valt dat tegen, Steef is nog steeds vervelend.En wie krijgt er de schuld van zijn rotstreken? Juist ja, Bella!

Uitgeverij Zwijsen verwacht 11 oktober ’17

m

Vloggers in Danger – Jorgen Hofmans

Toneelleesboek in het Engels, over een eigentijds onderwerp.Tom en Tess zijn aan het filmen in het bos. De tweeling denkt alleen te zijn,maar waar komt dat vreemde geluid vandaan?Kleurrijk vormgegeven boek incl. woordenlijst die hulp biedt bij het lezen inhet Engels!Tom and Tess are filming in the woods.They are making a vlog.They think they are all alone, but are they?What was that strange noise?And who is hiding in the bushes?

Uitgeverij Zwijsen verwacht 12 oktober ’17

o

Amira, de prinses komt thuis – Bart van Nuffelen

Kleurrijk prentenboek met illustraties in collagetechniek. Vluchtelingenverhaal verteld vanuit het perspectief van het kind. Perfect inzetbaar in het onderwijs. Over hoe overweldigend een nieuw land kan zijn. Amira is samen met haar ouders gevlucht. De reis was lang en zwaar. Het nieuwe land is nu hun thuis. Maar het nieuwe land is grijs en niemand lijkt te snappen dat Amira een prinses is. Wanneer Amira voor het eerst naar school gaat, gebruikt de juf woorden die Amira niet begrijpt. Maar wanneer ze in de klas een kroontje krijgt om haar te verwelkomen, verandert alles

Uitgeverij De Eenhoorn verwacht 12 oktober ’17

n

Het grote Opscheplied – Mirjam Oldenhave

Beginnende lezer of al iets meer ervaren? Deze gedichten van Mirjam Oldenhave(de schrijver van Mees Kees!) kunnen altijd. Ze stimuleren de creativiteit en fantasie. Het lezen van poëzie draagt bovendien bij aan een grotere woordenschat.Ik zing het HARDSTE!Maar ook het zachtste.Ik zing het hoogste,Maar ook het laagste.Ik zing laaaaaaaaaaaaaaang. En kort.Ik kan het beste…Opscheppen!

Uitgeverij Zwijsen verwacht 12 oktober `17

595dc52027ca87.90043436.jpg

 

%d bloggers liken dit: