Recensies·Recensies van Moon

Niemand die me ziet – Simone Grimberg “Aangrijpend, leerzaam maar vooral een echte Mustread.”

Niemand die me ziet – Simone van Grimbergen

“Aangrijpend, leerzaam maar vooral een echte Mustread.”

9200000079654196

De Achterflap

“De sleutel wordt omgedraaid. Heel langzaam adem ik uit. Geen klappen dit keer.’
Er is een meisje vermist. Een naaktfoto van haar wordt
aangetroffen op de mobiel van een pedofiel. Maar van Sofie zelf geen enkel spoor…
“Sorry oma,’ schreef ze achter op een foto in haar slaapkamer.
Sorry waarvoor? Vraagt rechercheur Liesbeth Ligthart zich af.
Haar jonge collega Inge de Wit weet zeker dat Sofies broer Bram iets achterhoudt. Maar hoe kan ze hem ertoe bewegen te praten?
Er is al veel tijd verloren, maar met alles wat ze in zich hebben werpen de twee agenten zich op deze zaak. En dat is meer dan je zou vermoeden…
Is het genoeg om Sofie te vinden?

Over de schrijfster:

Simone van Grimbergen maakt met “Niemand die me ziet” haar debuut, in de thrillerwereld. Ze zit helemaal in de schrijfflow want ze is al halverwege haar tweede boek en een derde ontspruit zich al in haar hoofd. Ik ben nieuwsgierig naar deze schrijfster.

th (2)

Mening

“Eerst niet en toen ineens werd ze heel populair. De jongens hingen om haar heen, ze hadden het ontdekt.”

Een debuut, heerlijk, maakt mij altijd nieuwsgierig. Er zijn zoveel onbekende schrijvers waar we niets van weten. Simone Grimberg raakt me met haar debuut. Niemand die me ziet, een boek met een boodschap. Een boek voor alle leeftijden. Voor de Young Adult `s, een goede waarschuwing een verhaal waarin echt wat verteld wordt, eentje die hopelijk een boodschap doorgeeft..

“Ik vertrouwde hem nog steeds, volledig. Sukkel!

De schrijfstijl van Simone is pakkend, misschien op sommige momenten iets te veel details, al geeft dit wel een duidelijk beeld bij het verhaal. Als ouder word je al snel mee gezogen in het verhaal, waarbij je in het begin geen idee hebt waar het heen gaat. Maar wanneer je hierachter komt, raakt het je en hoop je alleen maar dat dit je nooit overkomt. De meerdere verdachte personages maken het verhaal intrigerend en mysterieus, je vertrouwt niet veel mensen en bent nieuwsgierig naar het hoe en waarom.

Simone weet het onderwerp goed neer te zetten, duidelijk en overtuigend, zodat het voor jong en oud een aanrader is. De onderliggende boodschap aan de jeugd geeft het verhaal iets unieks. Ik was mee gezogen in de verhaallijn en sloeg het boek met een traan dicht. “Niemand die me ziet” een goede aangrijpende thriller maar zeker ook een Mustread voor de YA.

download (40)

Lieve Leesgroet Moon

Koop bij bol.com
photovisi-download (18)