Elsa las; ‘The Raven’ – Mike Nappa. ” Ik kijk uit naar het vervolg”

‘The Raven’ – Mike Nappa.

” Ik kijk uit naar het vervolg, het derde deel in de Coffey & Hill series.”

9200000056303522

De Achterflap

When The Raven, a deception specialist who picks his audienceÆs pockets while they watch, hatches a blackmail plot that gets him in trouble with the Ukrainian Mafia and mired in a life-threatening plot code-named ôNevermore,ö PIs Trudi Coffey and Samuel Hill must race against time to save him and countless others from a wildcard bent on revenge. Original.

Elsa haar mening over The Raven 

Mike Nappa ontdekte via Instagram dat ik zijn eerste thriller aan het lezen was voor een Nederlandse leesclub en helemaal dolenthousiast was over ‘Annabel Lee, Coffey & Hill 1’. Hierdoor bood hij mij zijn nieuwe thriller ‘The Raven’ (tevens het tweede deel in de Coffey & Hill series) aan om te lezen en te recenseren. Waarop ik uiteraard ja zei en gelijk begon met lezen.

In dit tweede deel krijgt het detective duo Trudi Coffey en Samuel Hill te maken met een nogal aparte straatartiest genaamd The Raven. Deze jongen is nogal goed in zakkenrollen tijdens zijn optredens en brengt zich dusdanig in de problemen door precies van de verkeerde te jatten. Hoe komt hij terecht via het chanteren van, wie hij denkt, een simpele maar rijke zakenman tot diep aan zijn nek in de Oekraïense maffia? En hoe komt hij hier in hemelsnaam uit? Kunnen Coffey & Hill hem helpen en wat betekend ‘Nevermore’?

De karakters in dit verhaal zijn net als in het eerste deel uitgesproken types. The Raven, mama Bliss, Trudi, Samuel, allemaal niet stereotypes. Zij worden zo beschreven dat ik ze letterlijk voor mij zag tijdens het lezen, met hen mee leefde en mee kon voelen. Ook het hele omgevingsgevoel van rondlopen in het Amerikaanse Atlanta, in de verschillende buurten met daarin hun verschillende culturen, spat van het papier. Zonder dat het in langdradige gedetailleerde bewoording beschreven is. Oftewel een knap staaltje schrijfwerk als je het mij vraagt.

Wel moet ik toegeven dat ik ‘Annabel Lee’ iets vlotter op gang vond komen en het bij ‘The Raven’ wat langer duurder voordat het boek mij volledig in zijn greep had. Toch vind ik het weer een geweldig boek waar ik echt van genoten heb. Ik kijk uit naar het vervolg, het derde deel in de Coffey & Hill series.

  • Spanning: 7,5
  • Plot: 7,5 
  • Leesplezier: 10
  • Schrijfstijl: 10
  • Originaliteit: 8
  • Psychologie: 8  

Ik geef dit boek 4,5 sterren.

Lieve Leesgroet Elsa Bakker

12105937_10208155128422477_2456628242333608992_n
Koop bij bol.com

photovisi-download (20)

%d bloggers liken dit: