Leesclub·Recensies

Onze conclusie..#Leesclub Contact -Esther van der Ham “Deze Mustread mag je niet missen”

#LeesclubMustreadsorNot Contact – Esther van der Ham

De vraag van Esther of wij een #Leesclub wilde organiseren voor haar nieuwste boek Contact, was verrassend maar een hele fijne uitdaging voor ons.

Wij hadden Contact al gelezen en waren stil gezegd erg fan van Esther haar schrijfstijl en haar verhaal. Controle, Contact en er volgt binnenkort een nieuwe C….. Dit beloofd al weer zo`n emotionele rollercoaster te worden.

5 lieve dames hebben van Esther haar boek mogen ontvangen, Wilma Hartman, Inge Brunnekreef, Elsa Bakker, Marijo Bakker en Ans Stier deelde met ons hun mening over Contact.

9200000078047046

Hier is onze conclusie over Contact….

Ans Stier: Het boek neemt je mee naar het leven achter de tralies. De ervaringen van hoe het is om gevangen te zitten en vrijwel geen contact te hebben met de buitenwereld. Het is een aangrijpend verhaal. Het is zeer realistisch neer gezet. Het boek leest soepel weg door de prettige schrijfstijl, niet al te lange hoofdstukken en een prettig lettertype. Ook het papier voelt prettig aan. Je kan merken dat er kwaliteitspapier gebruikt is en er veel zorg aan besteed is om een goed verhaal in een mooi boek te verwerken.

Een ware pageturner, een Mustread die ik waardeer met vijf sterren!

Elsa Bakker: Door de indringende schrijfstijl van de schrijfster wordt je als lezer zijnde meegezogen in het gevangeniswezen. De structuur en bedreiging die elke dag routine zijn. Jezelf tegen komen en worstelen met je verleden. Alles wordt haarfijn uitgewerkt. De frustratie en onmacht van Emma zijn voelbaar als zij in het reine probeert te komen met haar verleden. Als zij opnieuw geconfronteerd wordt met de buitenwereld, de buitenwereld die gewoon zonder haar is verder gegaan. Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik mij als lezer zijnde soms irriteerde aan de manier waarop Emma dingen aangaat en op zaken reageert. Dit heeft absoluut te maken met mijn eigen ervaringen en doet niets af aan het zeer knappe staaltje schrijfwerk van de schrijfster.

Ik geef dit boek 4 sterren.

Marijo Bakker: ** De cover is mooi, respectvol. Vooral de nagellak heeft iets bijzonders. ** Esther schrijft op een boeiende indringende manier waardoor de personen echte mensen worden. Heel erg goed gedaan. ** De schrijfstijl is ook heel prettig en leesbaar. ** Wat mij verraste in het boek is, dat ertussen door dingen gebeuren die je niet aan ziet komen. ** Confronterend. ** Het boek heeft een prachtig verloop en blijft je tot het einde boeien. ** Een heel verrassend einde.

Minimaal 5 sterren.

Inge Brunnekreef: Vanaf de eerste bladzijde heeft het verhaal me te pakken. Het heeft een sterk, beeldend geschreven verhaal. Gelukkig ben ik nog nooit in de gevangenis geweest maar Esther heeft het zo weten te beschrijven dat je het goed kan voorstellen hoe het er is.  Contact! Is een geloofwaardig verhaal en het leest als een trein.  Ik kreeg een vreselijke hekel aan haar moeder maar ook aan haar oom. Koude rillingen en ik begrijp waarom ze tot zoiets in staat is geweest al keur ik het niet goed. Haar gevecht om in contact te komen met haar gezin deed me af en toe lezen met tranen in de ogen. Hoe bouw je weer aan de toekomst als niemand je nog vertrouwd en een oordeel over je heeft. Al lezende kom je erachter wat er allemaal gebeurd is en valt alles op zijn plek.  Wie kan ze nog vertrouwen en wie niet.

Een boek vol emoties. Ik heb genoten van elke bladzijde en vind het een echte Mustread.

Ik geef het boek 5 sterren

Wilma Hartman: Esther van der Ham beschrijft heel nauwkeurig haar emoties, de stemmen in haar hoofd en de gebeurtenissen in de gevangenis. Dat eerste stuk vond ik al heel knap beschreven en ingeleefd door Esther, maar het tweede stuk na de gevangenis was nog indrukwekkender. Ik heb zelf ook het een en ander meegemaakt in het verleden en ik het nog geen schrijfster gevonden die zo goed de emoties kon verwoorden die Emma doormaakt.

Op de voorkant staat een psychologische roman, ik zou er een spannende psychologische roman van maken. Verrassende plotwendingen maken het boek helemaal af. De plotwendingen doen je soms naar adem happen maar zorgen er ook voor dat je het boek niet kan wegleggen. Ik heb op een avond bewust het boek niet mee naar bed genomen omdat ik bang was dat ik de hele avond door zou lezen. Het boek is gedrukt op prachtig dik papier dat heel prettig leest ook al is het boek dan wel wat zwaar.

Esther van der Ham debuteerde met Controle! Contact! Is haar tweede roman. Het boek krijg van mij 5 sterren en ik ga gauw proberen haar eerste roman proberen te pakken te krijgen. Esther heeft er een fan bij.

5 sterren

Caroline: Met tranen las ik het gevecht om haar kinderen en de liefde die ze steeds aan haar moeder wil tonen. Een gevecht waarbij ze haar hele ziel bloot geeft. Een zeer goed vertelde psychologische roman die je  mee neemt in de wereld van depressie, het gevangen zitten in je eigen lijf en hoofd.

5 sterren

Moon: Was Controle al aangrijpend en emotioneel, Contact doet er nog een schepje boven. Esther bezit een bepaalde schrijfstijl welke je laat mee voeren, de emoties worden duidelijk overgebracht en menig traantje zal over je wangen lopen. Zo ook in Contact. Tijdens het lezen, bemerkte ik al snel dat het verhaal mij weer ontroerde en de tranen over mijn wangen liepen. De onderliggende emotie is in Contact zo voelbaar. Emma haar emoties maar ook die van haar kinderen raken mij diep.

De manier waarop het leven in de gevangenis wordt beschreven is heel geloofwaardig, je krijgt een goede inkijk van het leven in deze wereld. Het is geloofwaardig en beeldend neergezet waardoor het overtuigend overkomt. Dit in combinatie met het emotionele gedeelte van het verhaal is de ideale mix aangrijpende roman. Tijdens het lezen bedenk ik me meerdere malen dat dit verhaal vraagt om een verfilming, het bezit alle ingrediënten voor een goede Nederlandse dramaserie/ film. De personages raken je, zij zijn beeldend maar vooral herkenbaar neergezet, de problematiek zouden zomaar van je buurvrouw of kennis kunnen zijn. Doordat het zo herkenbaar is komen waarschijnlijk de emoties ook heftiger binnen.

Het is alsof Esther een deurtje van haar ziel heeft opengezet, zo helder en krachtig weet zij het verhaal over te brengen.

Chapeau.

Mocht je nog twijfels hebben gooi deze snel overboord en begin in deze Mustread. Want weer weet Esther van der Ham mij tot tranen toe te roeren, met de problematiek en de echtheid van haar karakters.

Dik verdiende 5 sterren voor deze aangrijpende realistische psychologische roman

Wat is onze conclusie?

bnbbeheerder-5-sterren-reviews-op-airbnb (1)

Contact is een rollercoaster vol emoties. Een boek waarbij menigmaal de tranen over je wangen lopen. Een Mustread 1è klas…

Lees Controle, Contact en straks ook de derde C.. en kom er achter dat Esther van der Ham kan schrijven met een grote S….

Lieve leesclub groet

Wilma, Marijo, Elsa, Ans, Inge, Caro en Moon

 photovisi-download (50)