Te waar om mooi te zijn – Roxanne Wellens “Een schrijfster die we in de gaten moeten houden.”

Te waar om mooi te zijn – Roxanne Wellens

“Een schrijfster die we in de gaten moeten houden.”

Waarom pleegt iemand in de bloei van haar leven zelfmoord!!

9200000076024043.jpg

Samenvatting:

Het jonge leven van Othello valt stil als zijn zus Minthe zelfmoord pleegt. Ze wilde absoluut vrij zijn, zonder compromissen. Dat ideaal kon ze in het leven niet bereiken, daarom koos ze voor de dood, die ze de ultieme vrijheid noemt.

Maar klopt dat wel? Othello is vastbesloten vrijheid te vinden in de onverwachte kronkels van het leven zelf. Tot de liefde op zijn pad komt.

Te waar om mooi te zijn is het indringende debuut van de achttienjarige Roxanne Wellens.

Mijn mening:

De jonge auteur Roxanne Wellens uit België, vroeg mij of ze haar boek mocht promoten op ons blog. Natuurlijk zijn we altijd blij met nieuwe auteurs en wilde ik haar boek natuurlijk ook lezen.

De cover van het boek is een schilderij van iemand die aan de waterkant zit, het lijkt wel winter. Na het lezen van het boek weet je wie er zit en waarom.

Nadat wij een interview hadden gehad met Roxanne en diep onder de indruk waren van haar levenswandel en alles wat ze heeft mee gemaakt. Begon ik toch met een wat deprimerend gevoel aan haar boek.

De zelfmoord in haar familie was de aanzet tot het schrijven van deze YA. Nu moet ik zeggen dat ik het eigenlijk te zwaar vind voor een YA. Sommige stukken waren te langdradig, te moeilijk verwoord en het echte waarom, daar ben ik nog steeds niet achter. Toch was het verhaal heel boeiend en vond ik het knap hoe Roxanne een mannelijk hoofdpersoon beschrijft en ook hoe hij zijn grote liefde ontdekt.

De pijn die Othello heeft na de zelfmoord van zijn zus, is voelbaar en dat hij eigenlijk alles neer gooit en niet de deur meer uit komt is begrijpelijk. Het waarom blijft lange tijd een heel groot vraagteken en is nog steeds niet echt heel duidelijk.

Zelfmoord pleeg je, omdat je het leven niet meer waard vind om te leven. Een echt waarom is er vaak niet.

Hij dacht aan die keer dat ze het leven had vergeleken met de ozonlaag.

zolang die heel is, is er geen probleem, maar als er gaten in zitten wordt hij instabiel. De aarde warmt op.

het evenwicht raakt verstoord.

Zijn zoektocht naar de antwoorden brengen hem op het pad van de liefde. Een dubbel verhaal, het verliezen van een geliefde en de zoektocht naar het waarom en dan  het vinden van een geliefde tijdens die zoektocht.

Wat heeft de zus van Othello hier eigenlijk mee te maken?

Sommige stukken waren heel poëtisch beschreven, maar waren soms ook te langdradig.

Ik denk dat het verhaal wat verder uitgediept had kunnen worden, maar voor een debutant is het een heel goed en gevoelig verhaal geworden.

Roxanne is een schrijfster die heel veel potentie heeft om een groot schrijfster te worden.

Ik blijf haar zeker in de gaten houden.

  • Schrijfstijl 3
  • Leesplezier 4
  • Plot 4
  • Spanning 3
  • Originaliteit 4

download (10)

Lieve Leesgroet Caroline

Koop bij bol.com
photovisi-download (6)

%d bloggers liken dit: