Recensies·Recensies van Moon

Een Nieuw Begin – Angelique Haak “Laat je verrassen en lees dit boek!”

Een Nieuw Begin – Angelique Haak

Een nieuw begin is een Mustread, waar je U tegen zegt. Laat je verrassen en lees dit boek!

9200000080943517

De Achterflap

Jennifer Brugman is een gedreven rechercheur met een pijnlijk verleden. Ze wil graag opnieuw beginnen en een baan in haar geboortestad Rotterdam biedt haar die kans. Samen met haar nieuwe collega’s werkt ze aan een heftige moordzaak: het opsporen van een moordenaar die een voorliefde heeft voor Griekse Mythologie en het afstraffen van overspelige vrouwen. Lukt het Jennifer geheim te houden wat haar overkomen is, nu het erop lijkt dat de Mythologie-moordenaar het ook op haar gemunt heeft…

Mijn Leeservaring

“La verità é come l’olio”

“De waarheid is als olie”

Jennifer komt vanuit het verre Groningen weer terug naar Rotterdam. De stad welke ze ontvlucht, om alles achter haar te laten. Wat is er gebeurt in Rotterdam? Wanneer ze op haar eerste dag al in een moordonderzoek terecht komt, wordt ze zich al snel bewust van de gevaren van Rotterdam.

Kan zij haar geheim verborgen houden, of haalt haar verleden haar in?

Angelique Haak, een debutant van De Crime Compagnie, voor mij de tweede keer dat ik het boek lees, aangezien ik het vooruit heb mogen lezen. Maar met liefde lees ik het nog een keer want dit boek heeft mij enorm verrast.

Vanaf het begin heeft Angelique mij in haar macht. Haar  vlotte manier van schrijven en de verhaallijn maken mij enorm nieuwsgierig. Wegleggen is geen optie je raakt helemaal verweven met de personages. Welke dubieus zijn en meerdere van hen niet te vertrouwen lijken. Het verleden van Jennifer geeft het verhaal de diepgang en de mysterieuze twist. Als lezer word je heel langzaam deelgenoot van dit verleden. Angelique weet de verhaallijn zo op te bouwen dat je er meer en meer in gevangen raakt. Een groot compliment aan de debutante, dat zij dit zo weet te brengen, lange tijd zit je in onzekerheid en pas bij de plot, welke heel verrassend is, word alles je duidelijk.

De intrigerende personages en de opbouw geven het verhaal de sidderende touch. Er gebeurt van alles en je hebt geen idee waar het heen gaat. Of toch wel? Maar daar kom je alleen achter als je het boek leest.

“Was dat waar iedereen toe gedoemd was? In de vergetelheid raken tot je naam uiteindelijk vervaagde op je grafsteen? Niet eens meer leesbaar door de algen en het mos?”

Angelique Haak heeft mij overdonderd met dit Debuut. Een Nieuw Begin is wat mij betreft een begin van vele boeken die volgen. De schrijfstijl en de opbouw zijn ijzersterk te noemen, om van de personages nog maar te zwijgen.

Angelique, wat mij betreft mag je mij nog vele malen overdonderen.

Een nieuw begin is een Mustread, waar je U tegen zegt. Laat je verrassen en lees dit boek!

Lieve Leesgroet Moon

th

 
Koop bij bol.com

photovisi-download (20)