Lymph “en de K van Kanjers”- Kees Kager “Stap in deze rollercoaster van emoties en proef de angst, de onmacht en de liefde.”

Lymph “en de K van Kanjers” – Kees Kager

“Stap in deze rollercoaster van emoties en proef de angst, de onmacht en de liefde.”

9789463382816

“Ik heb altijd kunnen vertrouwen op mijn lichaam, op mijn gezondheid. Zestig jaar niet ziek geweest en altijd een normaal levenspatroon gehad. Hoe kan dit?”

Een levensboom prijkt op de omslag, bij de krachtige titel van het boek. Een boek wat al snel blijkt een emotionele rollercoaster te zijn… Het verhaal van Kees Kager, een verhaal waarbij niets geschuwd wordt en waarbij je een goede kijk krijgt op het ziekteproces. Kees vertelt het op een aangrijpende manier, de emoties zijn voelbaar. Het raakt je of je wilt of niet.

Het in dagboekstijl geschreven boek, verteld je vanaf het begin het verloop van de ziekte bij Kees. Hij windt er geen doekjes om en verteld duidelijk en begrijpelijk wat het proces met hem doen, maar ook met zijn familieleden en de mensen om hem heen. Het is herkenbaar want niet alleen de patiënt is ziek ook zijn of haar omgeving lijdt. Kees beschrijft in het verhaal zijn ervaringen, maar ook de reacties van de dierbare mensen om hem heen komen aanbod. Als ook de ervaring met de werkvloer en de stappen die een mens doorgaat bij het ziekteproces en werk.

Helaas geeft dit boek een inkijkje in een ziekteproces wat te veel voorkomt, maar ondanks de zwaarte put je ook kracht uit het verhaal.

Meerdere malen liepen bij mij de tranen over mijn wangen, van medeleven maar ook van herkenning, het raakt me heel diep. Hier was ik al bang voor, ik merkte dat het boek langer in de kast bleef liggen dan dat ik wilde. Ik moest er even lef voor hebben om erin te beginnen. Maar Kees wist al snel mijn vertrouwen te winnen met de manier waarop hij alles beschrijft. Je proeft de liefde, de warmte tussen de regels door maar zeker ook de onmacht, de angst en de onwetendheid.

“Konden frustraties een mens vanbinnen op zeker plek verscheuren. Verkankeren?”

Dit proces heet Lymph, iets wat met respect op papier is gezet. Een ode aan de Kanjers om Kees heen, de Kracht van de wil om te herstellen. Kanker is een ziekte waar we veel te veel mee te maken krijgen. Laten we allemaal Kanjers zijn, steun de mensen in je omgeving al is het maar een woord, een kaartje een knuffel. Na het lezen van Lymph is dit al zo`n grote steun… Niet het beste medicijn maar wel O`zo nodig.

Een kleine Noot aan de schrijver van dit boek;

Lieve Kees, bedankt voor je openheid, de kracht waarmee je de woorden, je gevoel je angst aan het papier hebt toe vertrouwd. Met Respect heb ik verhaal gelezen. Nooit eerder heb ik zoveel tranen gelaten bij het lezen van een boek. Bedankt dat wij als lezer getuige mogen zijn bij iets wat zo persoonlijk is. Respect xx

Lieve Leesgroet Moon 

14937423_1161648667236177_4005375491858789428_n

Koop bij bol.com

photovisi-download (48)

%d bloggers liken dit: