Verduistering – Bernard Minier ” Bezorgt je rillingen, en laat je genieten.”

Verduistering – Bernard Minier

Verduistering neemt je mee, bezorgt je duistere gedachten en gevoelens. Na het lezen van dit boek laat je liever het licht aan wanneer je slapen gaat.

Het bezorgt je de rillingen en laat je genieten…

9200000059166509

“Con onor muore”; Met ere sterven hij, die niet met ere kan leven….

Wat als iemand een spel met je speelt, maar je hebt geen idee wat er van je verwacht wordt of wat er gebeuren gaat. Op Kerstavond ontvangt Christine Steinmeyer een onheilspellende boodschap in de brievenbus.

Waar is ze in beland, wie heeft het op haar voorzien?

Niet alleen Christine ontvangt geheimzinnige pakketjes. Ook Politiecommandant Servaz wordt op meerdere manieren getriggerd om noodgedwongen weer aan het werk te gaan.

Wie stuurt hem deze boodschappen en wat wordt er van hem verwacht?

Na het daverende succes van ‘Een kille rilling’ en ‘Huivering’ neemt Minier je nu mee in een zenuwslopende psychologische thriller waarin obsessie en manipulatie de hoofdrol spelen, en je ergste nachtmerries moeiteloos tot leven komen.

 

Mijn Leeservaring

Van Bernard Minier las ik al eerder Huivering, een boek wat mij mateloos intrigeerde. Verduistering ziet er al net zo onheilspellend uit als zijn voorganger. Het verhaal gaat verder en de door zijn opgelopen ervaringen in Huivering, depressieve politiecommandant Servaz zal weer aan het werk moeten, wil hij erachter komen van wie het verdachte pakketje afkomstig is.

Minier, weet je gelijk in te pakken met de huiveringwekkende proloog. Een proloog waarbij je haren overeind gaan staan en welke je de rillingen over de rug laat lopen. Al snel beland je in een sfeer waarin niemand te vertrouwen lijkt. Meerdere verdachte personages komen voorbij en zetten je thrillerbrein op scherp. Heerlijk… Weg leggen is geen optie meer. Het in totaal 567 bladzijde tellende verhaal slokt je helemaal op, waardoor het vlot en plezierig leest.

“Dat kind dat bang is als het donker wordt… Dat kind dat ziet wat het niet had moeten zien…”

Minier heeft de gave om de spanning steeds meer op te laten lopen, steeds weer doet hij er een schepje bovenop, steeds weer een tipje van de sluier. Of hij voegt een nog verdachtere personage toe. Dit alles leidt tot een leesflow welke je niet los kan laten. Er hangt een zeer mysterieuze sfeer om beide hoofdkarakters heen, komen deze twee verhaallijnen samen? En zo ja, wanneer en hoe? Dit alles dwaalt door je hoofd terwijl je Verduistering leest.

Minier, bezorgt je vele uren spanning en leesplezier, hij weet je meerdere malen op het verkeerde been te zetten. Maar maakt je vooral nieuwsgierig, nieuwsgierig naar meer, de plot is verrassend op verschillende manieren. Bernard Minier mag zich meten met de grote namen, dat hij zijn droom achter na is gegaan, was waarschijnlijk de beste zet ooit. Het is een thrillerschrijver met een grote S.

Bernard Minier weet mij weer te fascineren, zijn nieuwste boek “Schemering”, wat net verschenen is, staat dan ook heel hoog op mijn nog te lezen lijst.

Verduistering neemt je mee, bezorgt je duistere gedachten en gevoelens. Na het lezen van dit boek laat je liever het licht aan wanneer je slapen gaat.

Lieve Leesgroet Moon

th

Koop bij bol.com

photovisi-download (59)

%d bloggers liken dit: