Recensies·Recensies van Moon

Uitverkoren – Linda Jansma “Linda Jansma mag zich inmiddels meten met de grote namen in de thrillerwereld.”

Uitverkoren – Linda Jansma

“Linda Jansma mag zich inmiddels meten met de grote namen in de thrillerwereld.”

9200000071910167.jpg

De Achterflap

Twintig jaar geleden werd de vader van Jules Declerck vermoord door haar broer. Jules weet niet waarom. Terwijl Jules blijft zoeken naar antwoorden, krijgt ze als officier van justitie te maken met twee sterfgevallen, die leiden naar een sekte. Voor ze het door heeft is Jules in de greep van de charismatische sekteleider die meer over haar verleden weet dan hij loslaat…

Mijn leeservaring

Officier van Justitie, Jules Declerck, staat voor een vraagstuk wanneer twee verschillende moorden toch een overeenkomst blijken te hebben. Wie zijn deze slachtoffers en wat hebben ze met elkaar te maken?  Naast dit onderzoek worstelt Jules met de vragen rondom het overlijden van haar broer en vader.

Kan zij dit allemaal bolwerken? Kan ze haar gedachten bij het werk houden?

Linda Jansma, staat inmiddels bekend als een groot Nederlands thrillerschrijfster. Uitverkoren is het tweede deel van de serie over officier van justitie Jules Declerck, het verhaal gaat verder. Wanneer je het eerste deel niet hebt gelezen is dit geen probleem, Jansma geeft voldoende informatie om de verhalen los van elkaar te lezen. Knap, dat ze dit weet neer te zetten zodat je in een nieuw boek voldoende informatie krijgt over een vorig boek, maar ook dat het voor de fans geen herhaling is van het voorgaande deel.

Ze werd gek in deze kamer. Gek van verveling. Gek van het niets zien. Gek van het niets horen behalve haar eigen verwarde gedachten”

Het tweede deel sleept je al snel weer mee, en laat je gedachten zijn beloop gaan.

Een officier van Justitie, weer eens iets anders dan de rechercheur of de politiechef. Jules Declerck heeft de eigenaardige kenmerken van opvliegend en kribbig, al snel heb je door dat dit een masker is en hieronder een gevoelige vrouw zit, die worstelt met haar verleden. Ook in het tweede deel krijgt Jules weer voldoende te verstouwen. Haar relatie met Harry Simones is moeizaam maar ontroerend. Het zijn stuk voor stuk heerlijke personages om over te lezen, ze zijn goed neergezet en je krijgt tussen de regels door een duidelijke blik op hun karakters. Van de één kun je gaan houden van de ander krijg je de kriebels.

“Maar zolang ze geen antwoord had op de vraag wat er twintig jaar geleden gebeurd was, zou ze haar dode vader en broer elke dag met zich meedragen.”

Linda weet je op een bepaalde manier in haar macht te houden, het boek wordt zo opgebouwd dat het je boeit van de eerste tot de laatste bladzijde. Zeker als je al meer van haar boeken hebt gelezen herken je dit, maar toch bemerk je ook dat ze groeit in haar verhaallijnen en haar schrijfstijl. Zoals nu met deze trilogie “Cirkel van het kwaad.” Weet ze op de juiste momenten gas te geven en op andere momenten juist op de rem te trappen. Ook Uitverkoren laat je verontrustend achter, wanneer je op de laatste bladzijde belandt. De cliffhanger doet zijn werk.

Linda, wil je snel door schrijven De cirkel van het kwaad heeft mij in zijn macht…Wat betreft dit onderwerp een uitstekende twist is.

Chapeau voor Linda Jansma, door weer zo`n Mustread af te leveren stijgt zij hoger en hoger op de ladder van Grote Thrillerschrijfsters. Zij mag zich inmiddels meten met de grote namen.

Lieve Leesgroet Moon

th

Koop bij bol.com
photovisi-download (7)