Recensies·Recensies van Moon

Nooit meer alleen – Toni Coppers “Weer een heerlijke thriller van één van Vlaanderens grootste schrijvers”

Nooit meer alleen – Toni Coppers

Weer een heerlijke thriller uit het Antwerpse.  Toni schrijft met diepgang en vol spanning.

 

  • Auteur: Toni Coppers
  • Uitgever: Manteau
  • Nederlandstalig 
  • 320 pagina’s 
  • 9789022334362 
  • oktober 2017

th (18)

De Achterflap

In een rustige Antwerpse buitenwijk komt een alleenstaande vrouw met een vreemd verhaal bij de politie: vanuit haar tuin heeft ze de gordijnen in haar slaapkamer zien bewegen. Ze is er zeker van dat er af en toe een vreemde in haar huis rondloopt.
Ondertussen is er in de volkse wijk Seefhoek iets sinisters aan de hand: katten worden ritueel vermoord, hun lijfjes verminkt en vastgespijkerd op deuren en hekken.
Als er steeds meer dode katten worden aangetroffen, trekt commissaris Liese Meerhout het onderzoek naar zich toe. Liese is ervan overtuigd dat de tijd dringt en dat de zaak veel erger kan worden. Iemand oefent op dieren omdat hem voorlopig de moed ontbreekt voor de volgende stap: een eerste menselijk slachtoffer maken…

Mijn Leeservaring

“Het was ook zo gruwelijk: aan de schutting van de bouwplaats hing Greasy, in drie stukken. Lijf, staart en kopje.”

Weer een nieuw verhaal met in de hoofdrol Liese Meerhout, een heerlijk personage uit de boeken van Toni Coppers. Zij lost samen met haar team van de moordbrigade al 13 boeken lang meerdere zaken op. Een heerlijk karakter wat gaandeweg de boeken van Toni Coppers zich ontwikkelt tot commissaris van de moordbrigade van Antwerpen, ook haar persoonlijke leven kent vele pieken en dalen.

Nooit meer alleen, begint kalm, wanneer er een aantal zwaar mishandelde kattenlijkjes gevonden wordt. Kalm? Je weet het maar nooit met Toni Coppers. Zijn beeldende schrijfstijl neemt je mee naar het Antwerpse, zoals ze zo mooi in België zeggen. Heerlijk die zachte taal.  Toni weet zijn zinnen zo op te maken dat het lijkt dat ze over de pagina dansen, één van de pluspunten van deze Vlaamse schrijver. Het zijn vooral de dialogen tussen de bewoners van Seefhoek die het echte Vlaamse hebben, aan het verdere verhaal merk je wellicht aan sommige woorden dat de schrijver Vlaams is.

“De geur van de magnolia`s, die bedwelmende geur van de bloemen als ze aan de takken hangen en dat schitterende gezicht als later uitgestrooid liggen over de straten, een tapijt van wit en roze.”

Het verhaal is opgedeeld uit de verhaallijn van het boek en korte schuingedrukte hoofdstukken van de dader, waarvan je geen idee hebt wie het is, maar waardoor je wel wantrouwend wordt naar meerdere karakters uit het boek.

De mooie schrijfstijl van Toni houd je geboeid, mede door de details welke naast het verhaal worden toegevoegd. Dit geeft het verhaal een extra dimensie en verdieping.

“Na jou was er alleen woestijn.”

Nooit meer alleen, is weer een heerlijk boek van Toni, wellicht iets kalmer dan zijn voorgangers. Maar zeker een verhaal vol spanning, de gruwelijk details van de kattenlijkjes, de ontwikkelingen van Liese Meerhout en haar collega`s en natuurlijk het onderzoek wat de teamleden van de Moordbrigade heel wat grijze haren.

Lees dit dertiende deel, het bezorgt je heerlijke leesuren, met heerlijke details. Weer een pageturner van Toni Coppers. Komen er nog meer verhalen van Lies? Ik hoop het zo.

Lieve Leesgroet Moon Kager.

Koop bij bol.com
photovisi-download (96)