Mustreads or Not in gesprek met..; Melissa Skaye “Haar nieuwe boek VT4 is weer een Mustread”

 • Voor degene die je niet kennen, kun je jezelf in een paar zinnen aan ons voorstellen…? Wie is Melissa Skaye

Een moeder van een twintigjarige zoon en een zeventienjarige dochter, vrouw van een superleuke, lieve, humoristische man. Een tikje last van een tekort aan zelfvertrouwen. Een brede rug voor anderen, niet voor zichzelf. Iemand die dol is op lezen, maar zeker op schrijven.

aphotovisi-download

Een auteur die als lezer zelf graag op een verkeerd been wordt gezet, en dat dus ook graag haar lezers aandoet. Een mens dat houdt van haar familie, daar ook een sterke band mee heeft. Iemand die dol is op lachen, kletsen, knuffelen en gezelligheid. Ontzettend emotioneel, huilend om boeken, films en verhalen. Iemand die zich thuis het meest veilig voelt. Het superleuk vindt ergens wat te drinken of op visite te gaan, iets te ondernemen, maar het altijd weer erg fijn vindt om home sweet home te zijn.

bphotovisi-download 

 

 • Hoe ben je schrijver geworden, heb je dit altijd al gedaan fulltime of naast je eigen werk of was het een wens en ben je je droom achter na gegaan?

In 2006 begon mijn schrijven met de fantasyreeks over Jeremy Jago omdat ik die blonde jongen en de zes vingers aan zijn rechterhand ineens zo scherp voor me zag. Niet dat ik er meteen in geloofde te kunnen schrijven, het was dan ook mijn man die zei dat als ik dit graag wilde, ik pas zou weten of ik het kon als ik eens zou beginnen. In 2009 werd me door VrouwenThrillers om een kort thrillerverhaal gevraagd. In eerste instantie voelde ik een lichte paniek, want ik kon helemaal geen thriller schrijven. Ik werd aangemoedigd: ik zou dat prima kunnen. Om niemand teleur te stellen – ik werd wel gevraagd en waardeerde dat enorm – schreef ik Virtuele tango, een verhaal van 1500 woorden. Eenmaal online werd het door meerdere mensen gelezen en ontving ik een mail van een uitgeverij die vertelde onder de indruk te zijn. Of ik een heel manuscript zag zitten. En ja, ik had het leuk gevonden dat korte verhaal te schrijven en wist: zoiets overkomt je nooit meer, een uitgever die jou spontaan mailt. Zo ontstond Virtuele tango, deel 1 uit de VT-reeks en bleek ik beide genres erg leuk te vinden.

 photovisi-download

 • Welk boek was jouw favoriet vroeger, en heb je altijd al een zwak gehad voor lezen en schrijven?

Het lezen begon bij mij op mijn zevende met paardenpockets van Yvonne Brill, later werden dat thrillers. Ik geloof dat de eerste thriller die ik las van Nicci French was.

 photovisi-download (2)

 • Van welke auteur ben je groot fan en is dat ook je grote voorbeeld?

Ik denk dat als ik een voorbeeld moet noemen, het Diana Gabaldon is. Ook al schrijft zij in een volledig ander genre. Ik heb veel respect voor haar.

3

 • “Welk boek moeten onze leden echt hebben gelezen?” en waarom?

Nou, dan kom ik weer met Diana. Haar Reiziger-reeks heb ik echt verslonden (hoe dikker hoe beter) en ik wacht met smart op deel 9. Een vrouw die twee eeuwen terug de tijd ingaat d.m.v. staande stenen in Schotland, één groot avontuur. 22-11-1963 van Stephen King heb ik nu drie keer gelezen, dat zegt wel wat. Maar als ik aan een boek werk lees ik niet zo heel veel. Dat is uit angst onbedoeld iets over te nemen, maar ook omdat ik met mijn hoofd in mijn eigen verhaal zit en zo het boek van een ander geen recht aandoe. Ik wil, als ik lees, genieten en even alles vergeten. Dus ook mijn dierbare personages.

 photovisi-download (1)

 • Wat is je mooiste herinnering aan al die tijd dat je al schrijft?

Ik heb er ontzettend veel, maar er is er een die me altijd bijblijft. Ik was ziek, zag er echt niet uit, en ging naar de huisarts. Ik bleek een longontsteking te hebben, maar ik liep de praktijk binnen, sprong een van de doktersassistentes op, zei dat ze zo’n grote fan was en of ze alsjeblieft een handtekening mocht. Sta je dan met je zieke hoofd, maar vol verbazing en ik geef toe: zo trots als een pauw. Zij werkt inmiddels bij een andere praktijk, maar komt trouw naar elke boekpresentatie.

 th (5)

 • Wat wil je mensen mee geven met jouw boek.

Ontspanning, maar ook spanning in de goede zin van het woord.

 photovisi-download (3)

 • Wat kunnen we nog meer van je verwachten? Blijf je Thrillers schrijven of heb je ook ideeën voor een ander genre?

Jeremy Jago is afgerond, ik richt me nu helemaal op de thrillers. Er is geen ander genre wat ik zou willen schrijven. April 2018 verschijnt de thriller Meedogenloos, die ik samen met J. Sharpe heb geschreven. Op dit moment werk ik aan VT5.

 1photovisi-download (21)

 • Hoe ontstaan de ideeën voor een verhaal? Kom je op ideeën door het nieuws, door beelden op tv of verhalen van mensen om je heen?

Nu ik al aan deel 5 van de VT-reeks schrijf, denk ik dat het de personages zelf zijn die mij helpen het verhaal te vertellen en mij in een bepaalde richting duwen. Er is zo veel gebeurd inmiddels, dat ik daarop voort kan borduren. Verder haal ik mijn inspiratie uit waargebeurde crimeprogramma’s en schieten er veel dingen in mijn hoofd op de meest malle momenten. Tijdens boodschappen (het denkproces gaat namelijk altijd maar door) of midden in de nacht. In het geval van de thriller In onschuld, jaren geleden hoorde ik een verhaal van de moeder van mijn vriendin waardoor er een plot ontstond.

 

 • Je hebt een uitstapje gemaakt naar een stand-alone, “In onschuld”, waarom heb je dat gedaan en kunnen we nog meer van die stand-alone’s van je verwachten of ben je toch meer een serie auteur?

De moeder van mijn vriendin zat zo een smakelijk verhaal te vertellen, dat ik daar echt iets mee moest doen. Met J. Sharpe schreef ik Meedogenloos en dat is natuurlijk een standalone. Verder richt ik me voorlopig weer helemaal op de VT-reeks.

 

 • VT4 is uitgegeven door een andere uitgeverij, namelijk LetterRijn. Was je allang opzoek naar een nieuwe uitgeverij? Hoe is deze verandering tot stand gekomen?

Soms is het gewoon tijd om een andere weg in te slaan. Zeker als je het gevoel hebt dat je bij de uitgeverij waar je onder valt, gewoonweg niet verder komt. Dan wil je je horizon verbreden, verder kijken in uitgeefland. Wat LetterRijn betreft, zij vielen op door de ontzettend mooie omslagen. Ook zag ik de naam telkens voorbijkomen, hoorde ik positieve dingen, feitelijk hoorde ik precies dat waarnaar ik op zoek was in een uitgever. Voor mijn gevoel was LetterRijn een snel rijdende trein waar ik als de sodemieter op moest springen. En ja, in mijn computer stond In onschuld. Ik heb wel toestemming aan de vorige uitgever gevraagd voordat ik LetterRijn benaderde. Zodra ik die kreeg stuurde ik het manuscript op, kreeg al snel een fijne reactie met uitleg hoe de uitgeverij te werk gaat. Vanaf dat moment ging het razendsnel en voor ik het wist zette ik een handtekening onder een contract en besloot ik ook de VT-reeks bij LetterRijn onder te brengen.

 photovisi-download (4)

 • Waar zie je jezelf staan of waar hoop je te staan in boekenland over een paar jaar? Heb je ambities om groot te worden?

Ja, groot, wat is groot? Als iedereen je naam kent? Of je boeken? Dat laatste zou ik wel heel fijn vinden. Wat ik met heel mijn hart hoop is dat lezers over een paar jaar nog steeds mijn boeken met veel plezier lezen en uitkijken naar een nieuw deel.

 

 • Op 2 november verschijnt je boek, we zullen het niet redden om voor die tijd het boek gelezen te hebben? Wat verwacht je van Verminkte Toekomst? En wat verwacht je van ons als Bloggers, denk je dat wij meerwaarde kunnen bieden aan de verkoop van je boeken?

Ik vind het weer zó spannend! Serieus. Ik heb diverse presentaties gehad, maar een gewenning wordt dat voor mij niet. Zo’n gebeurtenis blijft griezelig: komen er wel mensen? Sla ik niet dicht? O god, namen! Ik onthoud nooit namen en moet daar dan om vragen tijdens signeren. Dat vind ik ontzettend rot. Over het boek zelf, ja, het is wat ruwer dan voorgaande delen dus daarin zit zeker een spanning betreffende recensies. Ik kan alleen maar hopen dat Verminkte toekomst bevalt. Zelf ben ik wel heel blij met het resultaat. Bloggers zijn onbetaalbaar! Zij praten online over je boek, schenken er aandacht aan. Absoluut een meerwaarde!

 

photovisi-download (5).jpg

%d bloggers liken dit: