Boekenuitjes

Onderuitgehaald de Boekpresentatie – Loes den Hollander “Vol emotie maar ook humor.”

20171103_174306.jpg

Op naar Plukker voor wat later blijkt, één van de meest liefdevolle boekpresentatie welke ik ooit heb bijgewoond.  Om vrijdagmiddag half 5 was het voor het kalme, nuchtere Schagen druk in Boekhandel Plukker aan de gedempte gracht. En niet voor niets, het nieuwste boek van Loes den Hollander werd gepresenteerd. “Onderuitgehaald” is Loes haar eerste boek bij een nieuwe uitgeverij, De Crime Compagnie. Ilse Karman heette iedereen welkom en hield een warm, maar ook aangrijpend welkomstwoordje.

20171103_163404.jpg

Onderuitgehaald is namelijk niet zonder slag of stoot “geboren”. Loes en haar man Harry, hebben een heftige tijd achter de rug, nadat Harry in april dit jaar getroffen wordt door een hersenbloeding. Loes had al 40.000 woorden voor het manuscript van Onderuitgehaald, maar begrijpelijkerwijs belandde Onderuitgehaald even in de ijskast.

Marjan van den Berg verzorgde het interview met Loes, een interview waarbij toch af en toe een paar verdwaalde tranen over mijn wangen liepen. Natuurlijk ging het over Onderuitgehaald, het schrijfproces en de weg ernaartoe, over Loes haar ervaringen van de afgelopen maanden, de rollercoaster waar zij samen in terecht zijn gekomen. Maar in alles proefde je de ondertoon van kracht en liefde. Samen zijn Loes en Harry alweer aan een volgend verhaal bezig, Harry helpt Loes met de personages en samen verzinnen zij twisten en theorieën. “Ze gaan ervoor!!”

20171103_164451.jpg

Hier verteld Loes een anekdote, over een wellicht volgend slachtoffer in haar boeken.

Ondanks de op sommige momenten best emotionele sfeer, was er genoeg ruimte voor humor, welke dan ook meestal afkomstig was van Harry.Gelukkig is hij zijn humor niet kwijt’; aldus Loes.

Ilse van Uitgeverij De Crime Compagnie kon ons al vertellen dat vanaf vandaag een derde druk verschijnt van Onderuitgehaald. Wat een mooi nieuws voor een boek dat twee dagen geleden pas verscheen. Mijns inziens geen verrassend nieuws, het boek is namelijk een Mustread. Lees hier mijn mening over Onderuitgehaald;

https://lees.bol.com/nl/article/recensie-onderuitgehaald

Onderuitgehaald is scherper, vinniger, anders. Niet alleen een andere uitgever heeft Loes verandert, al de ervaringen van de afgelopen maanden hebben haar vernieuwd. Respect voor deze twee mensen want, Oké, Loes is de schrijfster, maar zoals Ilse al zei; “Wanneer je Loes krijgt, krijg je Harry erbij!” Doorzettingsvermogen, Kracht maar vooral Liefde waren aanwezig op deze 3e november op de late namiddag in Schagen.

Jullie snappen inmiddels wel, waarom ik dit verslag begon met de meeste liefdevolle boekpresentatie, deze zal mij dan ook nog lang bij blijven.

Hier vind je een compilatie van de indrukwekkende boekpresentatie

Wat was het fijn om iedereen weer te zien, Marlen en Harold Beek Visser, Anita Groot, Astrid de Geus, Eva Krap, Ilse Karman, Sanneke van Duin, en alle andere mensen natuurlijk bedankt voor deze middag.

Maar vooral Loes en Harry bedankt dat ik hierbij aanwezig kon en mocht zijn. Ik kijk nu al uit naar het volgende boek. Want met alles wat Loes vandaag verteld heeft en nog voor ons in petto blijkt te hebben, moeten we de schrijfster maar goed in de gaten houden.

Lieve Groet Moon

photovisi-download (13)