VT4 Verminkte Toekomst – Melissa Skaye   “Wild West taferelen in West-Friesland.”

VT4 Verminkte Toekomst – Melissa Skaye

 “Sidder mee met de Wild West taferelen in West-Friesland. Bloedstollend en Meeslepend”

makethumbnail

De Achterflap

“Voor alle mama`s. Opgeven is nooit een optie, blijf volhouden, tot het eind.”

De moeder van Sanne Philips verdwijnt spoorloos als haar dochtertje nog maar tien jaar oud is. Sanne groeit op bij haar grootouders en kiest later voor het beroep van rechercheur, mede ingegeven door die eerdere verdwijning.
Vierentwintig jaar later ontvangt Sanne een envelop met daarin de ketting die ze haar moeder kort voor de verdwijning gaf. Op advies van paragnost Will de Jager duikt ze in het verleden en daarbij stuit ze op een hele reeks verdwenen jonge vrouwen. Het onderzoek dat volgt, levert in eerste instantie meer vragen dan antwoorden. Leeft Sannes moeder nog? Waar is ze dan al die jaren geweest? Wie heeft de ketting verstuurd?
Een melding over mogelijke kindermishandeling en een nieuwe vermissing van een vrouw, slokt bijna alle tijd van de rechercheur op. Sanne zet haar zoektocht door en wordt daarbij geholpen door haar collega Luca Borra en paragnost Will
.

Mijn Leeservaring

“Een klavertjevier brengt geluk, maar staat ook voor kracht, schoonheid, passie, parel en zuiver.”

Het vierde deel van de VT serie van Melissa Skaye, dit deel wordt uitgegeven onder uitgeverij LetterRijn. Van haar eerdere drie delen heb ik gesmuld.

“Amerikaanse taferelen in het pittoreske Hoorn.”

Zo beoordeelde ik haar eerste deel, de schrijfstijl van Skaye, is on-Nederlands, zij weet de situaties zo neer te zetten dat je niet kunt bedenken dat het een Hollandse schrijfster is uit het pittoreske Hoorn.

Ook in Verminkte Toekomst weet zij de lezer vanaf het eerste moment te boeien.

Wanneer Sanne Philips op 21 augustus post ontvangt. Blijkt het pakketje de ketting te bevatten welke zij aan haar moeder had gegeven vlak voor haar verdwijning. De verdwijning van haar moeder is nooit opgelost, wanneer Sanne in het verleden duikt, blijken er meerdere jonge vrouwen te zijn verdwenen. Zijn er overeenkomsten?

Deze verhaallijn heeft een opvallend duistere kant, waardoor je als lezer gelijk wordt meegezogen. Sanne kan het onderzoek moeilijk loslaten maar als lezer heb je hetzelfde probleem, de woorden worden zinnen, de zinnen worden hoofdstukken en wegleggen is geen optie meer. Je wilt weten waar het toe lijdt. Het verhaal bestaat uit twee lijnen, welke beide over een goed opgebouwde spanning beschikken. Hoe Melissa dit doet is mij een raadsel, maar zij weet het verhaal zo neer te zetten dat het je raakt, dat het je niet meer loslaat.

Verminkte Toekomst heeft een hoog psychologisch karakter, de meerdere manipulatieve personages zijn overtuigend sterk en realistisch neergezet. Zeker dit vierde deel is psychologisch ijzersterk. Onverwacht druppen er aan het einde van het boek tranen op mijn bladzijde, zo heeft Melissa mij mee weten te nemen in het verhaal. Na vier delen Sanne Philips is het onmogelijk om hier geen gevoel bij te ontwikkelen.

Nu is het goed mogelijk de boeken los van elkaar te lezen, maar of het aan te raden is?  Alle vier de delen bezitten een bepaalde aantrekkingskracht, waardoor als snel naar voren komt dat wanneer je één boek hebt gelezen, je ze allemaal wilt lezen.

Deze voor vele onbekende thrillerschrijfster verdiend het om ontdekt te worden. Melissa Skaye mag zich echt meten met de grote schrijvers in Nederland, haar schrijfstijl is uniek en ze bezit de kracht om je geboeid te houden met haar scherpe, bloedstollende verhaallijnen.

Verminkte toekomst is het vierde en hopelijk niet het laatste deel. Van mij mag Melissa nog lang doorgaan met de karakters Luca en Sanne. “Nog meer Wild West taferelen in West-Friesland.”

 “Ik lief jou ook, Sanne. Dat besef ik nu pas.”

 Een Mustread zoals je ze niet snel tegenkomt. Deze boeken moet je echt gelezen hebben, wil je dit kunnen beoordelen. Maar ik weet zeker dat je het gelijk met mij eens bent wanneer je de boeken op hebt gepakt.

Lieve Leesgroet Moon

Koop bij bol.com
photovisi-download (100)

 

One Comment on “VT4 Verminkte Toekomst – Melissa Skaye   “Wild West taferelen in West-Friesland.”

  1. Ben het er geheel mee eens 🙂

    Like

%d bloggers liken dit: