Wil je in mijn vriendenboekje schrijven ?

Het vriendenboekje van Mustreads or Not! Met vandaag ..; Marije Ronteltap

  • Naam

Marije Ronteltap

marije

  • Sinds wanneer ben je verslaafd aan lezen?

Sinds dat ik kan lezen. Ik ging van jongs af aan al naar de bibliotheek

  • Beschrijf eens kort welke boeken je graag leest en waarom?

Ik lees heel veel genres, maar het liefst Fantasy. Ik hou er van om weg te vluchten in een wereld die niet bestaat en waarin wezens voorkomen die niet echt bestaan. Maar verder lees ik thrillers en romans. Ook heerlijk!

 photovisi-download (77)

  • Welk boek uit je jeugd kun je je nog heel goed herinneren?

Ik heb een keer een boek gelezen over een meisje Aisha. Ik weet de titel en schrijver niet meer, maar het ging over een meisje met een hoofddoek op en ze wilde graag meemaken hoe meisjes het leven ervaren zonder hoofddoek. Ik weet niet waarom het zo’n indruk heeft gemaakt, maar dat is nu het eerste wat in mij opkomt.

  • Wanneer jij een Boekkarakter zou mogen zijn, wie zou je dan willen zijn en waarom?

Ik denk dan niet direct aan 1 persoon. Maar ik zou de persoon op de achtergrond zijn, die advies en raad geeft.

  • Welk boek had je graag zelf willen schrijven

De serie over Harry Potter van J.K. Rowling. Niet omdat ze nu binnen is, maar gewoon haar manier over hoe ze de wereld heeft gecreëerd en hoe nu alles op het witte doek tot leven is gekomen. Prachtig!

photovisi-download (78)

  • Met welke schrijver of schrijfster wil je wel een uurtje kletsen en waarom juist hem of haar?

Ik heb laatst via een leesclub met Nathalie Briessinck gesproken over haar boek ‘Tot de duivel het schip keert’. Dat was heel boeiend. Leuk om van haarzelf te horen hoe ze te bepaalde ideeën is gekomen. En momenteel zit ik een leesclub met Max van Olden over zijn boek De juiste man.

photovisi-download (79)

Dus ik ga niet J.K. Rowling zeggen. Alles is al aan haar gevraagd

Misschien J.R.R. Tolkien als dat nog gekund had. Over zijn wereld Middenaarde.

photovisi-download (82)

  • Wanneer we jou een boekenbon van 100 euro geven welke boeken koop je meteen? En natuurlijk waarom juist die?

De Oxen trilogie van Jens Hendrik Jensen. Ik heb een stukje van boek 1 gelezen en ik hoor er zoveel goede dingen over, dat ik die wil hebben.

photovisi-download (80)

  • Welk boek zou jij graag verfilmd zien worden en wie spelen dan de hoofdpersonen in de film?

Haha, daar hadden we het ook over met Nathalie over haar boek. Zij had al ideeën wie er in haar verfilmde verhaal moesten spelen.

Maar wat mij geweldig lijkt is om te zien hoe De zonderlinge avonturen van het geniale bommenmeisje van Jonas Jonasson. Dat vond ik zo’n heerlijk, vreemd boek. Ben dan erg benieuwd hoe dat er op een scherm uit zou zien.

download (13)

  • Als je zelf een boek zou mogen schrijven, waar zou het over gaan

Over een fantasy wereld waar misschien wat elementen in zitten uit het hier en nu. Misschien iets in de trant van De Verborgen Universiteit van Natalie Koch (ja, weer een Natalie)

photovisi-download (81)

photovisi-download (76)