Wil je in mijn vriendenboekje schrijven ?

Het vriendenboekje van Mustreads or Not! Met vandaag ..; Elsa Bakker

  • Naam

Elsa Bakker

12105937_10208155128422477_2456628242333608992_n

 

  • Sinds wanneer ben je verslaafd aan lezen?

Vanaf het moment dat ik geboren ben geloof ik haha! Dankzij mijn moeder kon ik al lezen voordat ik op de lagere school in de klas kwam waar kinderen het alfabet geleerd kregen. Dit werd mij dan ook niet in dank afgenomen door mijn klasgenoten en toenmalige leraren helaas. Toen werd het niet bepaald gewaardeerd als een kind sneller de leerstof tot zich nam of voorliep in zaken die nog geleerd moesten worden. Maar ach.. ik trok mij daar weinig van aan en zodra ik kon en er ruimte voor zag zat ik met mijn neus in een boek.

 download (29)

  • Beschrijf eens kort welke boeken je graag leest en waarom?

Eigenlijk zijn er weinig genres die ik mijd want ik lees echt alles wat los en vast zit. Maar wat ik het liefste lees zijn toch wel (literaire) thrillers en fantasy boeken. Thrillers vanwege de opbouwende spanning en het mee puzzelen om te weten hoe het zit. Ook de uitwerking van personages en hun complexiteit in zijn of haar kwaad vind ik geweldig om te lezen.

photovisi-download (57)

Fantasy vind ik een geweldig genre doordat het vaak compleet een andere wereld betreft met magische wezens en verhalen. Ik vind het zo ongelooflijk knap dat de schrijvers, zoals bijvoorbeeld J.R.R. Tolkien, een volledig nieuwe wereld kunnen bedenken en daarin allerlei avonturen af kunnen laten spelen. Door het te lezen kan ik echt volledig “verdwijnen” en mee gaan in een  waarin mijn eigen zorgen even niet bestaan.

photovisi-download (58) 

  • Welk boek uit je jeugd kun je je nog heel goed herinneren?

Oh zoveel maar om er eentje te noemen kies ik voor ‘De sleutel van magister Moria’, geschreven door de Berend Jager. Dit is ook de aanzet geweest tot mijn liefde voor het fantasy genre denk ik. In de eerste instantie werd dit boek mij voorgelezen door mijn oudere zus in de tijd dat ik heel erg ziek was als kind zijnde. Ik genoot van de zoektocht van het hoofdpersonage Sylvia om haar broertje door middel van opdrachten te redden en tevens haarzelf te bevrijden uit de wereld waarin ze terecht waren gekomen. Later heb ik dit boek talloze keren herlezen omdat ik het gewoon zo’n mooi verhaal vind.

 

photovisi-download (59)Uiteraard kwam ik later ook in aanraking met Harry Potter wat helemaal zorgde voor een complete verwondering voor de schrijfstijl van fantasy en dan vooral J.K. Rowling. Deze boekenreeks maakt mij regelrecht tot Harry Potter fan en dit zal ik ook altijd blijven.

 

  • Wanneer jij een Boekkarakter zou mogen zijn, wie zou je dan willen zijn en waarom?

Lastig kiezen wederom maar ik ga dan voor Hermione Granger uit de Harry Potter boeken. Zij is slim, geeft niet op en vecht voor waar ze recht op heeft. Ik hoop op haar te lijken in real-life

haha!download (23)

  • Welk boek had je graag zelf willen schrijven

Absoluut maar 1 antwoord mogelijk… de Harry Potter reeks! Ik hou van schrijven maar helaas zelf niet bedreven in het fantasy genre.

download (20)

  • Met welke schrijver of schrijfster wil je wel een uurtje kletsen en waarom juist hem of haar?

Met Mo Hayder. Zij is mijn favoriet in het thriller genre en ik ben heel benieuwd hoe het voor haar voelt om alle gruwelijkheden op te schrijven. Hoe maakt zij er een verhaal van en kan ze naderhand afstand doen van haar werk. Want het lijkt mij dat je behoorlijk sterk in je schoenen moet staan wil je zulke verhalen goed kunnen schrijven en overbrengen.

photovisi-download (60)

  • Wanneer we jou een boekenbon van 100 euro geven welke boeken koop je meteen? En natuurlijk waarom juist die?

Met mijn mega wishlist is dat ietwat een onmogelijke vraag haha! Maar momenteel ben ik bezig met een aantal boekenseries compleet maken die in mijn kast staan. Zoals bijvoorbeeld de serie Q van Jussi Adler-Olsen waar net een nieuw deel in uit gekomen is. En de donkere toren serie van Stephen King in een bepaalde uitgaven, hiervan wil ik te zijner tijd nog vier missende delen in aanschaffen.

 photovisi-download (61)

  • Welk boek zou jij graag verfilmd zien worden en wie spelen dan de hoofdpersonen in de film?

Over het algemeen ben ik niet zo van de verfilming van boeken. Maar als ik iets moet noemen kies ik voor ‘The wolf of Dorian Gray’ door Brian S. Ference. Een fantasy verhaal waarin Colin Farrell perfect zou passen in de rol van Dorian Gray.

 photovisi-download (62)

  • Als je zelf een boek zou mogen schrijven, waar zou het over gaan

Over alles en niet tegelijk. Nee geintje. Ik ben al flink bezig voor mijzelf dus wijdt daar liever niet teveel over uit. Wel kan ik vertellen dat het over een jonge dame gaat in een flink fucked up situatie.

images (2)

photovisi-download (56)