Recensies·Recensies van Moon

Millennium 5 “De man die zijn schaduw zocht.”  – David Lagercrantz “Duister en Intrigerend.”

Millennium 5 “De man die zijn schaduw zocht.”  – David Lagercrantz

Lagercrantz, weet mij weer aangenaam te verrassen.. Duister en intrigerend.”

9200000075854570.jpg

De Achterflap

Lisbeth Salander zit voor korte periode in de gevangenis. Ze probeert zich zoveel mogelijk afzijdig te houden van haar medegevangenen om conflicten te vermijden. Wanneer ze het toch opneemt voor een jonge vrouw uit Bangladesh in de cel naast haar, wordt ze onmiddellijk uitgedaagd door de bendeleidster Benito.

Holger Palmgren bezoekt Lisbeth en vertelt haar dat hij documenten heeft ontvangen over hoe slecht ze als kind door de autoriteiten is behandeld. De sporen leiden naar een zekere Leo Mannheimer, partner van een welgestelde effectenhandelaar. Hoe is zijn verleden verbonden aan dat van haar? Lisbeth vraagt Mikael Blomkvist, zonder verdere toelichting, onderzoek naar deze Leo te doen. Ondertussen worden de dreigingen van Benito en haar bende aan Lisbeth `s adres steeds serieuzer.

Mijn Leeservaring;

“Er zijn veel mensen die iemand missen.”

Deel 5 in de Millennium “Trilogie” Na het overlijden van Stieg Larsson heeft David Lagercrantz de pen overgenomen. En naar mijns inziens niet geheel onverdienstelijk. Had ik in deel 4 nog een beetje moeite om in het verhaal te komen, in deel 5 heb ik hier totaal geen last van. Dit boek zuigt je mee in het leven van Lisbeth Salander en Mikael Blomkvist.

Heerlijk weer, zo snel als je in de vertrouwde relatie zit. Weer krijg je meer informatie over het verleden van Lisbeth en weer wordt er een laagje van de geheimzinnigheid afgepeld. De personages intrigeerde mij vanaf deel 1 al mateloos, maar zelfs in deel 5 blijven Mikael en Lisbeth wazig en mateloos interessant. Mijn complimenten voor David, dat hij met de personages deze zelfde mystieke sfeer kan neer zetten.

“Ze had zolang in een tunnel van ziekte en pijn geleefd, dat de taak die ze nu moest uitvoeren haar leven verhoogde alertheid gaf, een nieuwe plechtstatigheid.”

De verhaallijn is vanaf het begin pakkend, gelijk zit je midden in de actie. Geen langdradige intro, gewoon gelijk Lisbeth en Mikael. Dat is naar mijn mening een pluspunt ter vergelijking van het vorige deel. Millennium 5 is net als voorgaande boeken een boek waar je je aandacht bij moet houden. Er gebeurt zoveel in een paar bladzijde, dat het enige aandacht vraagt.

“Je kunt iemand in de ogen kijken maar niet in het hart”

“De man die zijn schaduw zocht”, zal je als lezer verrassen en aangenaam vermaken. Het verhaal is levendig, vol informatie en de benodigde spanning. Lisbeth en Mikael krijgen weer het nodige voor hun kiezen. Wil jij ook meer te weten komen over het duistere verleden van Lisbeth, vraag je je af wat er verder gebeurt met deze twee intrigerende karakters?

Lees Millennium 5 “De man die zijn schaduw zocht” zelf en je komt erachter dat David Lagercrantz je weer vele heerlijke leesuren laat beleven.

Hopelijk komt er ook nog een 6e deel in de Millennium- “Trilogie”….

Ik vraag me af of deel 4 en deel 5 ook worden verfilmd, ze hebben de juiste ingrediënten maar dan wel met dezelfde Mikael en Lisbeth…

Lieve Leesgroet Moon

14937423_1161648667236177_4005375491858789428_n

 
Koop bij bol.com

photovisi-download (42)