Blogtour·Recensies·Recensies van Caro

Dwaalspoor – Pjotr Vreeswijk – Een mustread die je niet kunt weg leggen

Dwaalspoor – Pjotr Vreeswijk

Pjotr zet met dwaalspoor weer een steen goeie actie-thriller neer

23660487_1932224400126319_282296064_o

Samenvatting:

Als Alex De Klerck, een ex-agent van de geheime Europese antiterreureenheid OPERATIONS, een onheilspellend en mysterieus bericht ontvangt, reist hij in allerijl naar Brussel.
Op hetzelfde moment komt er dertienduizend kilometer verderop een roestige oude dieseltrein in beweging, waarvan zowel de lading als de bestemming onbekend zijn.
Eenmaal in de Europese hoofdstad gearriveerd, lijkt voor Alex alles veranderd. Zijn oude werkgever keert zich tegen hem en als hij daarna ook wordt geconfronteerd met een brand met dodelijke afloop, neemt de voormalig geheimagent noodgedwongen contact op met zijn enige en laatste bondgenoot: computerexpert en oude vriendin Suzanne Boyle.
In een ultieme poging het bericht te ontcijferen, vraagt hij haar alle geschreven en ongeschreven regels te overtreden.
Wat hij niet weet, is dat daarmee de poort naar Europa wagenwijd wordt opengezet.
Een monsterlijk kwaad stroomt het continent binnen.

Pjotr Vreeswijk is politieman binnen de eenheid Den Haag en tot op de dag van vandaag nog steeds op straat te vinden. Zijn jarenlange ervaring als agent in verschillende Haagse wijken is merkbaar in de razendsnelle actiescènes van Dwaalspoor.

Mijn mening:

Ik mocht meedoen met de blogtour van Dwaalspoor en was enorm benieuwd. Had ik van het debuut van Pjotr Vreeswijk, Masterplan, al enorm genoten, van deze had ik ook hoge verwachtingen.

Ik was natuurlijk bij de boekpresentatie van Pjotr in Scheveningen, wat een geweldig feestje was, maar had hem ook al ontmoet en vragen mogen stellen tijdens een ‘snertevent’, georganiseerd door thrillzone en Coenraad. Masterplan had de debuutprijs van Hebban in 2016 gewonnen, dus ik verwachtte zeker geen minder verhaal.

Een mooie cover, kleuren die je niet bij een actiethriller zou verwachten, maar dit kwam vooral door het weer dat vooral kou, regen en sneeuw bevat. De start was even slikken, ik dacht oké, een echt mannenboek dus, niets bleek minder waar.

De hoofdpersoon Alex, die ik al had leren kennen in Masterplan zoekt zijn oude maatje Suzanne Bouyle op om mee samen te werken en wanneer er nog een bekende uit zijn vorige baan op het toneel verschijnt, Natalia, is mijn vooroordeel verdwenen. Wanneer dan ook nog Lynn Diaz, in een heel andere verhaallijn op het toneel verschijnt, is er zeker geen spaken meer van een typisch mannen boek.

Het verhaal is boeiend en spannend en heeft verschillende plotwendingen, die vooral de hoofdpersoon Alex op het verkeerde been zetten.

Ze werden afgeluisterd. Door wie? Wanneer? Hoelang? Was het de CIA? OPERATIONS? Henry of de Iraniërs? Wie wist dat ze hier zaten……

Het boek is een echte stand-alone, ook al denk je nadat ik de bekenden van Alex heb genoemd van niet. Echt een heel ander verhaal dan Masterplan met totaal geen terug blikken naar dit verhaal.

Een boek wat je niet kunt weg leggen en alle ingrediënten bezit van een goede actie thriller. Pjotr heeft weer laten zien over schijfkwaliteiten te bezitten.

Een harde dreun trok door het chassis, de voorwielen kwamen los en even later boorde de neus van de truck zich in de grond.

Voor mij weer een echte mustread, een echte actiethriller met een bevredigend, maar ook een open einde qua Alex en Suzan.

Ik wacht vol ongeduld op wat er komen gaat in de volgende actie thriller van Pjotr volgend jaar rond november. Dan zal er vast weer een feestje worden georganiseerd.

Lieve leesgroet van Caroline

Koop bij bol.com
photovisi-download (2)