Een terugblik op......

Een terugblik op 2017 met…; Moon Kager

  1. Natuurlijk willen we even weten wie je bent, wat je doet, hoe je leest en welk genre jouw voorkeur heeft…. Kortom wie is…..?

 Ik ben Moon, inmiddels 43 lentes jong en heb samen met Caroline een eigen blog Mustreads or Not. Het liefst lees ik de gehele dag en mijn genre wordt steeds breder. Voorheen voornamelijk thrillers maar tegenwoordig geniet ik van elk goed boek. Naast lezen doe ik veel in Julianadorp en schilder ik graag. Maar ook is gezelligheid een grote hobby van mij  

photovisi-downloa77d.jpg

  1. Welk boek staat heel hoog op je verlanglijstje voor de december maand?

 Sinds we een blog hebben, word mijn NTL stapel alleen maar hoger en hoger. Er liggen nog zoveel mooi pareltjes welke ik nog moet/mag lezen dat er voor het eerst dit jaar geen boek in de zak zit. #luxeprobleem

 

  1. Wanneer je je beste vriendin/vriend een boek wilt geven welk boek komt als eerste in je op om hem of haar cadeau te doen?

 Ik zou mijn vriendin één van mijn top 5 boeken geven. Ze lezen niet veel maar zijn wel altijd nieuwsgierig naar mijn boekentips. Ik denk dat ik mijn vriendin Carta geef. Kan ze genieten van de moord op mij.

th (1)

Wanneer ik Caroline een boekje cadeau zal doen dan denk ik dat ik haar de serie geef van Miranda Hillers, waarschijnlijk zwijmelt ze hier helemaal bij weg.th

 

  1. En dan nu je top 5 van meest favoriete boeken voor 2017, en waarom staat juist dit boek in jouw favoriete-lijstje?
  • 1; Het Dossier –Anya Niewierra

Dit boek vraagt erom verfilmd te worden. Wauw. Een ijzersterk debuut.

Anya Niewierra weet je tot het einde van het boek geboeid te houden, haar schrijfstijl en haar beschrijving van de karakters maken dat het boek je raakt en ik sloot het boek dan ook met de tranen in mijn ogen.

photovisi-download (68)

  • 2; Onderuitgehaald – Loes Den Hollander

“Is Loes een andere weg ingeslagen? Met deze psychologische thriller overtreft zij zichzelf weer.”

Deze psychologische thriller verdient het om gelezen te worden. Maar wees gewaarschuwd, eenmaal begonnen dan moet hij uit.

photovisi-download (69)3; VT4 Verminkte Toekomst – Melissa Skaye  

“Wild West taferelen in West-Friesland.”

Een Mustread zoals je ze niet snel tegenkomt. Deze boeken moet je echt gelezen hebben, wil je dit kunnen beoordelen. Maar ik weet zeker dat je het gelijk met mij eens bent wanneer je de boeken op hebt gepakt.

photovisi-download (70)

  • 4 ; Verkapt – Janneke Bazelmans

“Janneke schept een duidelijk beeld van wat er gebeurt in het regenwoud van Borneo, dit alles verpakt in een aangrijpende thriller. Waarbij je tijdens het lezen geraakt wordt.”

De schrijfster weet Non-Fictie te combineren met Fictie, een ideale mix voor een aangrijpende thriller Je kunt niet anders als daar respect voor krijgen, een thriller met een boodschap.

photovisi-download (71)

  • 5; Contact – Esther van der Ham

“Weer weet Van der Ham je te raken, door de goed weergegeven sfeer raak je “gevangen” in het verhaal. Dit laat je pas los wanneer je het boek dicht slaat.”

Het is alsof Esther een deurtje van haar ziel heeft opengezet, zo helder en krachtig weet zij het verhaal over te brengen.

photovisi-download (72) 

5; Hoeveel boeken denk je volgend jaar te gaan lezen?

Wanneer ik ervan uit ga 2 tot 3 boeken in de week te lezen, dan gaat de teller in 2018 toch wel weer aardig richting de 125 +

6: Naar welk boek kijk je nu al uit?

Zoals vele onder ons naar de tiende thriller van Sterre Carron maar Confrontatie van Esther van der Ham kan mij niet snel genoeg komen. Oh,en het boek van Melissa Skaye en J Sharpe daar ben ik heel erg nieuwsgierig naar.

232download.jpg

7: Welke schrijver/ schrijfster zou je heel graag in het echt ontmoeten, waarom juist hij of zij? En wat zou je hem of haar willen vragen?

Wij hebben het geluk dat we veel schrijvers persoonlijk mogen ontmoeten maar ik heb nog nooit Karin Slaughter mogen ontmoeten en David Hewson staat ook hoog in de verlanglijst. Hem zou ik willen vragen hoe hij dat toch doet… Zijn verhalen spelen zich af in Amsterdam en hij beschrijft dit zo beeldend en fascinerend voor een Britse schrijver dat ik me daar elke keer weer over verbaas.

pho434tovisi-download.jpg