Een terugblik op......

Een terugblik op 2017 met…; Diane Kooistra

  1. Natuurlijk willen we even weten wie je bent, wat je doet, hoe je leest en welk genre jouw voorkeur heeft…. Kortom wie is…..?

 Ik ben Diane, 42 jaar jong, getrouwd met Luuk en trotse mam van een zoon van 15. Ik werk in een verpleeghuis maar momenteel lukt dat even niet omdat ik een vorm van reuma heb die me al een poos hevig plaagt.

Het lezen en recenseren van boeken leidt me flink af en geeft me een mooie invulling van de goede momentje op een dag. Naast lezer en recensent ben ik al een paar keer proeflezer  en jurylid van (schrijf)wedstrijden geweest en ik haal hier ook heel veel plezier en voldoening uit.

photovisi-download (61).jpgIk verzamel mijn recensies op mijn Facebook pagina Diane’s boekenhoekje. Ik recenseer voor vrouwenthrillers, boekenmening en DutchVenturePublishing, heel divers en daarom “Oh zo fijn om te doen.”

Ik ben momenteel jurylid voor de romantische verhalen schrijfwedstrijd van het Valentijnsgenootschap..

Daarnaast zit ik midden in het boek “Het noordwater van Ian Mc Guire, een geweldige historische thriller over een walvisvaarder.

download (1) 

  1. Welk boek staat heel hoog op je verlanglijstje voor de december maand?

Wij doen niet aan Sinterklaas, we vinden namelijk de cadeautjes onder de kerstboom veel gezelliger. Daar zullen hopelijk wat boeken onder te vinden zijn zoals “zeven stenen” van Diana Gabaldon. Na het lezen van haar reizigersserie en het zien van de eerste 2 seizoenen van de serie “outlander”die ervan gemaakt is ben ik erg benieuwd naar deze aparte verhalen. Het zal de tijd moeten overbruggen tot het nieuwe seizoen van deze serie uitkomt. Daarnaast staat het meisje uit het verscholen dorp van Irma Joubert op mijn lijst én ommekeer van Sophie Esther lijkt me heel erg mooi. Het is weer een begin van een nieuwe serie en daar houd ik wel van. Zoals je ziet, mijn smaak is heel divers

photovisi-download (60).jpg

  1. Wanneer je je beste vriendin/vriend een boek wilt geven welk boek komt als eerste in je op om hem of haar cadeau te doen?

 Ik denk dan aan de verhalenbundel “wonderland” Hierin staan een aantal Young Adult verhalen helemaal in kerstsfeer die echt heel mooi zijn om met de feestdagen te lezen. Zo leer je ook weer nieuwe schrijvers kennen. Dat vind ik het mooie van verhalenbundels.

download (6)

 Mijn zoon krijgt het nieuwste boek van Rob Ruggenberg cadeau; Piratenzoon, we hebben Rob Ruggenberg op FB gevolgd ook toen hij ziek was en vinden met het hele gezin zijn boeken helemaal geweldig! Het zijn trouwens bijna de enige boeken die hij leest.

 download (5)

  1. En dan nu je top 5 van meest favoriete boeken voor 2017, en waarom staat juist dit boek in jouw favoriete-lijstje?

 

1: Waanidee van Karin Hazendonk. Ik heb zo ontzettend genoten en gegriezeld bij dit verhaal. Het liet me niet meer los. Topactie van een Nederlandse auteur!

photovisi-download (66) 

2; Ik weet een geheim van Tess Gerritsen; het zoveelste boek dat ik van haar las en toch heeft ze me weer weten te verbazen. Haar schrijfstijl verveelt nooit.

 photovisi-download (65)

3; Papadag van Jet van Vuuren, weer een thriller die me greep van begin tot het einde en daar hou ik van. Wat kan zij schrijven!

 photovisi-download (64)

 4; Sara en Liv van Suzan Hilhorst, ik was zo emotioneel en ontroerd na dit verhaal. Mooi beschreven hoe ze hiermee omgaat!

 photovisi-download (63)

5; Een jihad van Liefde van Mohammed El Bachiri; een levensles voor allemaal en die liefde van die man daar was ik stil van!

photovisi-download (62)
 

5 ; Hoeveel boeken denk je volgend jaar te gaan lezen?

Ik denk net als dit jaar 2 a 3 per week, de ene week meer dan de andere dus rond de 100 boeken. Ligt er een beetje aan hoe het verder gaat met mijn ziekte.

6;  Naar welk boek kijk je nu al uit?

Het nieuwste boek van Marelle Boersma, een ik vertrek verhaal over de provence. Ik ben benieuwd. Ik ken bijna al haar boeken.

Chateau-MBkl.jpg

7 : Welke schrijver/ schrijfster zou je heel graag in het echt ontmoeten, waarom juist hij of zij? En wat zou je hem of haar willen vragen?

Tess Gerritsen en haar zou ik willen vragen of ze alsjeblieft door wil gaan met schrijven en dat de serie van Rizzolli and Isles een doorstart mag krijgen? Ik vond het zo leuk!

hero-Rizzoli-Isles.jpgfoto; http://www.tessgerritsen.com