Recensies·Recensies van Moon

Het Cassandra–effect – Wendy Walker “Een boek vol mysterie en intrige”

Het Cassandra–effect – Wendy Walker

“Een boek vol mysterie en intrige, intrigerende karakters en meeslepend geschreven”

  • Uitgever: HarperCollins
  • Nederlandstalig 
  • 320 pagina’s 
  • 9789402700381 
  • oktober 2017

9200000079654148

De Achterflap

Twee zusjes, een verdwijnt. Een narcistische moeder, een maniakale stiefvader, een disfunctioneel gezin. Wie weet waar Emma Tanner is?
De zusjes Tanner zijn verdwenen. Emma’s auto wordt gevonden, maar van haar en Cass geen spoor. Drie jaar later staat Cass ineens bij haar moeder en stiefvader op de stoep. Ze waren ontvoerd, vertelt ze, en gevangengehouden op een eiland. Terwijl ze haar verhaal doet aan forensisch psychiater Abby Winter, onthult ze ook veel over haar leven voor de verdwijning. Een leven met een narcistische moeder, een maniakale stiefvader en een manipulatieve zus. Of is Cass juist degene die manipuleert?

Mijn Leeservaring;

“Cassandra Tanner is thuisgekomen”

Het Cassandra-effect, bezit een heel intrigerende omslag. De kleur, de afbeelding, het vele wat te zien ie en toch eigenlijk ook niets. Heel mooi vormgegeven. Zo`n boek pak je meteen op in de winkel.

“Mensen geloven wat ze willen geloven.”

Het verhaal begint met Cassandra, het zet je meteen op scherp. Er wordt in het eerste hoofdstuk erg veel vertelt ook tussen de regels door, dat je wel even moet opletten. Maar hierdoor ben je gelijk alert en nieuwsgierig. Deze oplettendheid heb je het gehele boek wel nodig om alert te blijven. Er gebeurt zoveel, er zijn zoveel intrigerende verdachte karakters dat je alles in de gaten moet houden.

Abigail Winter is forensisch psychiater, wanneer zij bericht krijgt dat Cassandra Tanner thuis is gekomen, begint het hele circus weer opnieuw. Drie jaar lang is de verdwijning van de zusjes niet uit haar gedachten geweest en nu lijkt het of alles opgelost kan worden. Of toch niet?

Het vlot-lezende verhaal wordt verteld in de ik vorm en vanuit Abigail, de forensisch psychiater van de politie haar kant. Als lezer beland je in een web van nieuwsgierigheid, want je wilt weten wie de waarheid vertelt, wat er gebeurd is. De karakters worden overtuigend neergezet door Wendy Walker. Het Cassandra-effect is het tweede boek van Walker. Zij weet de lezer te boeien, door de intrigerende karakters met ieder zijn eigenaardigheden. En daar zit het vol van in dit boek, al snel weet je niet wie je kunt vertrouwen en of hij of zij wel de waarheid vertelt. Een hoog psychologisch gehalte dus “Het Cassandra-effect”

“Mensen kunnen dom zijn en ze kunnen de waarheid niet zien.”

Het Cassandra-effect is een boek wat je slecht weg kunt leggen, door de mysterieuze sfeer, de vele verdachte personages maar vooral de vele vraagtekens die dit boek bij de lezer op zal roepen. Tot het einde weet Wendy Walker je geboeid te houden.

“Ken je dat, dat gevoel als je iets bedenkt waardoor je iemand misschien van je kunt laten houden?”

Het Cassandra–effect, is een grote aanrader voor mensen die gek zijn op psychologische spelletjes. Wie is te vertrouwen, wie spreekt de waarheid.

Een boek vol mysterie en intrige

Lieve Leesgroet Moon

 
Koop bij bol.com

photovisi-download (35)