Een terugblik op......

Een terugblik op 2017 met…; Yonina Stobbe

  1. Natuurlijk willen we even weten wie je bent, wat je doet, hoe je leest en welk genre jouw voorkeur heeft…. Kortom wie is…..?

Ik ben Yonina, een alleenstaande moeder van 35 zomers jong. Vanaf jongs af lees ik, maar zoals velen had ik het tussen mijn 16e en 24e te druk met andere dingen en kwam het lezen een beetje op de achtergrond. Ik lees het liefst YA en thrillers, maar bij gebrek aan een boek zal ik zelfs een gebruiksaanwijzing lezen.

photovisi-download (92)Mijn doel is om 50 boeken gelezen te hebben in 2017, de teller staat nu op 43, dus dat moet lukken.

Welk boek staat heel hoog op je verlanglijstje voor de december maand?

Wie niet weg is van M.J. Arlidge en de Geheimen van de Onsterfelijke Nicolas Flamel trilogie deel 2 staan hoog op mijn decemberlijstje.

photovisi-download (89).jpg

Wanneer je je beste vriendin/vriend een boek wilt geven welk boek komt als eerste in je op om hem of haar cadeau te doen?

Mijn beste vriendin een boek cadeau doen, daar zal ik haar geen plezier mee doen, ze leest niet graag. Maar mijn vriendin die wel graag leest zal ik blij maken met Vrouwe Middernacht van Cassandra Clare of met Schuld van Lauren Kate.

th (10)

En dan nu je top 5 van meest favoriete boeken voor 2017, en waarom staat juist dit boek in jouw favoriete-lijstje?

Mijn top 5 favoriete boeken voor 2017 zijn

  • 1;Vind haar van Lisa Gardner, mijn favoriete schrijfster. D.D. Warren lost de zaak weer op

photovisi-download (82)

  • 2; Vrouwe Middernacht, ik hou van de boeken van Cassandra Clare.

photovisi-download (79)

 

  • 3; Magisterium 4: het zilveren masker, ik lees deze serie samen met mijn dochter van 12, heb deel 1 cadeau gedaan aan groep 8, toen ze daarin zat, omdat haar klasgenoten heel enthousiast waren toen ik dit boek tijdens de Kinderboekenweek voorlas.

photovisi-download (78)

  • 4; Selfies van Jussi Adler-Olsen, ik ben gek op deze reeks

photovisi-download (75)

  • 5; Naar bed, Naar bed van M.J.Arlidge, spannend, en leuk om snel tussendoor te lezen.

photovisi-download (73)

Hoeveel boeken denk je volgend jaar te gaan lezen?

Ik denk volgend jaar weer rond de 50 boeken te gaan lezen, maar dit hangt helemaal van mijn clusterhoofdpijn af, ik had dit jaar meer boeken kunnen lezen, maar er zijn weken voorbijgegaan waarin ik niet 1 boek gelezen heb.

Naar welk boek kijk je nu al uit?

Ik kijk nu al uit naar de Nederlandse vertaling van Right Behind You van Lisa Gardner. Ik kan ze zelf wel in het Engels lezen, maar mijn zusje leent de boeken van mij en zij houdt niet van Engelstalige boeken, dus waar mogelijk koop ik de boeken van Lisa Gardner in het Nederlands.

photovisi-download (90)

Welke schrijver/ schrijfster zou je heel graag in het echt ontmoeten, waarom juist hij of zij? En wat zou je hem of haar willen vragen?

 Ik heb het geluk gehad om Lisa Gardner te mogen ontmoeten en haar een vraag te stellen. Ik heb haar gevraagd met welk drankje ze haar boeken associeert. Ik associeer haar boeken namelijk met whisky en thee. Dit vond ze een hele leuke en originele vraag en die vraag was haar nog nooit gesteld.

whisky-thee-e1483524994952

Ik zou zo 1, 2, 3 niet weten welke auteur ik verder zou willen ontmoeten, misschien Cassandra Clare, dan zou ik vragen of ze zelf Fandom items/ tatoeages heeft van The Mortal Instruments.

photovisi-download (91)