Recensies

Elsa las…; ‘De Zaden der Hoop, Boek 1.5’ – Owan Drake

‘De Zaden der Hoop, Boek 1.5’ – Owan Drake

“Horror fantasy voor duistere leesmomenten”

9200000084145823

De Achterflap

De Zaden der Hoop Boek I.5 dient als een kort verhaal dat zich afspeelt tussen Boek I en Boek II.
Na de gebeurtenissen van het eerste boek bevind Xavier zich in een trein, met om zijn middel een magie tenietdoende riem, die is opgetuigd met een bom. Dit is een aanslag op zijn leven door niemand minder dan de Bloedraven – waarover hij in het eerste deel slechts gelezen heeft, hoe gruwelijk deze duistere Demonen kunnen zijn. Als de timer van de bom op nul seconden belandt is het nog maar de vraag of Xavier het hier levend vanaf brengt.
Ook één van de vertellingen uit het verleden zal aan bod komen, namelijk die van de Profeet der Duisternis, Mar. Hier zal de lezer leren hoe hij, Zack, Yolanda, Seipher, Patrick en Bubba, elkaar ontmoet hebben en hoe het kwam dat ze uiteindelijk in de situatie terecht kwamen, waarin ze in het eerste deel verkeerden.
En ondertussen zullen er meer vragen beantwoord worden, waaronder de vraag hoe de kobold, genaamd Garlepra de val van Hymír overleefd heeft.

Elsa haar Leeservaring

Ook dit boek, dat dient als kortverhaal tussen boek I en II, heb ik als e-boek mogen ontvangen van Owan Drake. Na het lezen van boek I bleef ik als lezer zijnde achter met behoorlijk wat vragen over het nu verder zou gaan, de vraag hoe alle personages verbonden zijn en bovendien een enorme cliffhanger aan het einde.

“Horror fantasy voor duistere leesmomenten”

Na een behoorlijke opeenstapeling van gebeurtenissen en het kennis maken met diverse personages in boek I blijkt de hoofdpersoon Xavier zich in een nogal benarde positie te bevinden. Gaat Xavier zich hieruit redden en kan hij verder met onderzoeken van zijn nogal bizar heftige verleden en hoe zit het met de Bloedraven? Wie zijn deze demonen en waarom zijn zij op Xavier zijn leven uit? Hoe gaat het verder met alle andere personages uit het verleden, zoals onder andere Mar, Yolanda en Bubba, die we ontmoet hebben in boek I? Worden alle vragen beantwoord en kan het nog spannender worden?

“Complexiteit ontrafeling of complete ontgoocheling?”

In vergelijking met het eerste boek las dit verhaal gelijk een stuk gemakkelijker. De complexiteit is een stuk verminderd in dit boek en er wordt meer duidelijk over hoe het nu precies in elkaar zit. Nu moet ik wel zeggen dat boek I inmiddels een make-over heeft ondergaan dus wellicht leest die nu ook prettiger. Maar daar kan ik uiteraard geen oordeel over geven aangezien ik het boek dan zou moeten herlezen. Terugkerend naar dit deel, las dit dus prettiger voor mij. Gelijk vanaf het begin zit er vaart in het verhaal en wordt er gaandeweg veel duidelijk over wie welke rol vervult in het geheel. Ook is de schrijfstijl in dit tussen verhaal enigszins aangepast waardoor de lange zinnen fijner lezen, minder grove bewoording in voorkomt en het op een ietwat meer ontspannen manier gelezen kan worden. Wederom eindigt het met een spannend open einde waaruit blijkt dat er nog lang geen einde in zicht is en de oorlog tussen de Bloedraven en Xavier verder zal gaan. Waarvan niemand de uitkomst zal kunnen voorspellen.

“Cliffhanger stijl to the max”   

  • Spanning: 7
  • Plot: 7
  • Leesplezier: 7
  • Schrijfstijl: 7
  • Originaliteit: 8,5
  • Psychologie: 5

Ik geef dit boek 3,5 sterren

Lieve Leesgroet Elsa Bakker

12105937_10208155128422477_2456628242333608992_n
Koop bij bol.com

photovisi-download (83)