Een terugblik op......

Een terugblik op 2017 met…; Charlotte Veltman

  1. Natuurlijk willen we even weten wie je bent, wat je doet, hoe je leest en welk genre jouw voorkeur heeft…. Kortom wie is…..?

Ik ben Charlotte, woon in Den Haag en ben dol op lezen en ik heb in het onderwijs gewerkt, basis en speciaal onderwijs. Vanwege een chronische aandoening, heupdysplasie, ben ik arbeidsongeschikt geworden. Qua genres lees ik veel, thrillers/romans/literatuur/YA/kook en bakboeken en eigenlijk alles wat los en vast zit. Er is een lichte voorkeur voor Scandinavische thrillers, maar dat gaat niet altijd op. Door de boeken over Harry Potter ben ik fantasy gaan lezen, ik heb niet zo heel veel met vreemde wezens, maar SF, en boeken als De test van Charbonneau en Aan de rand van het niets door Corinne Duyvis vind ik wel heel mooi.

photovisi-download (22)

Ik lees heel graag kook- en bakboeken, rare tik wellicht, maar ik lees ze als boeken…. En zeker als de schrijver er een verhaal bij vertelt, vind ik dat smullen.

Tijdschriften vind ik een aangenaam tijdverdrijf, zeker als ik wat minder boeken kan lezen is dit prettig leesvoer.

 

  1. Welk boek staat heel hoog op je verlanglijstje voor de december maand?

 Geen, want mijn wens een boek van Sterre Caron is al vervuld door jullie.

 

  1. Wanneer je je beste vriendin/vriend een boek wilt geven welk boek komt als eerste in je op om hem of haar cadeau te doen?

 Het dossier van Anya Nawierra is mijn meest fantastische boek en is voor mannen en vrouwen een geweldig boek.

th (30)

  1. En dan nu je top 5 van meest favoriete boeken voor 2017, en waarom staat juist dit boek in jouw favoriete-lijstje?

 1: Anya Nawierra: Het dossier

 Als ik zes sterren had kunnen geven, verdiende dit boek ze.

photovisi-download (68)

 2; Linda Jansma: Schaduwkinderen en Uitverkoren

 Twee boeken die behoren tot de trilogie Cirkel van het kwaad. Ik las ze na elkaar en had toen al spijt dat ik toch niet heb gewacht tot deel drie, want dat boek moet nog uitkomen. Deze boeken zouden zo maar waar gebeurd kunnen zijn.

 photovisi-download (12)

3; Michelle van Dijk: Darko’s lessen

 Het debuut van deze schrijfster, ze heeft een poëtische en realistische verteltrant, echt heel bijzonder.

photovisi-download (13)

 4; Winnie Li: Zwarte bladzijde

 Dit verhaal is waar gebeurd en moet je gewoon lezen.

photovisi-download (15)

 5; Hilde Vandermeeren: Schemerzone

 Bijzonder boek dat spannend is vanaf de eerste blz.

photovisi-download (16)

Deze boeken kregen van mij bijna allemaal 5 sterren. Ze kloppen vanaf het begin en het is zo bijzonder dat je als lezer zo geboeid kan zijn door een boek en nog erger er nachtmerries over krijgt/hebt. Dat doen alleen de hele goede boeken die ik lees met mij, er over dromen. Ze dreunen na als je ze gelezen hebt.

 4; Hoeveel boeken denk je volgend jaar te gaan lezen?

Ik hoop in ieder geval 60, meer is beter en fijn.

5: Naar welk boek kijk je nu al uit?

Deel drie van De cirkel van het kwaad door Linda Jansma, het derde boek van Anya Niewierra het derde boek door Bronja Hoffschlag van haar trilogie of elk ander boek dat zij schrijft.

photovisi-download (20).jpg

6: Welke schrijver/ schrijfster zou je heel graag in het echt ontmoeten, waarom juist hij of zij? En wat zou je hem of haar willen vragen?

Anya Niewierra zou ik heel graag persoonlijk willen ontmoeten. Haar twee boeken vind ik geweldig en ben al heel benieuwd naar haar derde boek.

 

Mijn vraag is:

Op welke ingenieuze manier is de cover van Het dossier ontstaan? Wie o wie was/waren zo creatief?

photovisi-download (18).jpg

photovisi-download (17)