Recensies

Saskia las…; Mara -Sterre Carron #RaniDiazindespotlights

Mara -Sterre Carron

Geen saaie, regenachtige dagen met personage Rani Diaz: Genadeloze spanning met debuut Mara (Sterre Carron)

9200000081880654

In samenwerking met Mustreads Or Not op Facebook mocht recensent en beginnend auteur Saskia Boree zich verdiepen in Mara, van Vlaams auteur Sterre Carron. Interessant weetje: voor dit opvallende debuut woonde zij twee autopsies bij. ‘Ik combineer de menselijke verzuchtingen en de menselijke tragiek in deze thriller. Mijn protagonisten hebben zowel hartstocht als wraakgevoelens in zich,’ aldus de schrijfster. Ze schreef voor de Rani Diaz- reeks onder andere ook Tirtha, Matsya, Trifla, Indigo, Indra en Gotcha!, welke Mara naadloos zullen opvolgen.

 Mara (Synopsis via Bol.com)

Op een herfstdag wordt het rustige leven van de inwoners van Mechelen opgeschrikt door een moord op een jonge vrouw in een hotel op de Vismarkt. Rani Diaz, de temperamentvolle hoofdinspecteur moordzaken, en haar team worden op de zaak gezet. Het bewijsmateriaal wijst al snel in de richting van een minnaar.

Enkele dagen later wordt Kathirah Al Saadi door haar vriendin Sierra Capaldi gruwelijk verminkt aangetroffen. Sierra draagt al zestien jaar een geheim met zich mee, waarvan ze niet had gedacht dat iemand ervan op de hoogte was.

Als er al een bindende factor tussen de slachtoffers is, wat probeert de moordenaar dan duidelijk te maken?

En wie speelt er een duivels spel en verleidt mensen om zich over te geven aan hun driften?

Bevindingen

Op veel Facebookboekengroepen kun je opvallend veel positieve meningen lezen omtrent Vlaams auteur Sterre Carron. Deze meningen waren persoonlijk snel terecht bevonden. Dit verdict is vooral gebaseerd op de schrijfstijl. Deze is vlot, helder en er wordt niet om de feiten heen gedraaid. Daarnaast hanteert Carron een genadeloze spanningsopbouw, die de lezer door het hele boek door blijft voelen.

Het hoofdpersonage is meer dan boeiend. Rani Diaz, geen Rainy Days dus, wordt daardoor in de ogen van de lezers zo levendig bevonden, waardoor ze eigenlijk direct een icoon voor menig thrillerlezer is geworden. Terwijl men deze opvallende hoofdinspecteur stukje bij beetje leert kennen, wordt de bloedstollende ontknoping langzaam maar zeker onthuld. Mara bevat een onderwerp waar je normaliter weinig in het nieuws over leest, tenzij je er specifiek naar zoekt. Dit terwijl er wel het een en ander over bekend is.

De moordenaar van dit debuut is misschien niet meteen eentje die qua originaliteit eruit springt. Het waarom van deze persoon is wel meer dan begrijpelijk, wanneer de plot naar boven komt drijven. De uiteindelijke slot scene is jammer genoeg wel snel over. Toch maken deze ingrediënten het tot wat Mara is: een boek waarvan je eerst zult denken waarom deze titel? Of je het op prijs stelt of niet, Rani Diaz laat menig thriller liefhebber snakken naar meer. Met nog minstens acht boeken in het vooruitzicht zal de schrijfster hoe dan ook ervoor zorgen dat haar lezers een lange tijd aan een stoel of bed gekluisterd zullen blijven. Het vermoeden is dat al haar boeken namelijk heerlijke tussendoortjes zijn, die naar idee veel te snel op gaan.

Zeer, maar dan ook zeer zeker de moeite van het lezen waard. Als je graag series verzameld, dan is deze de moeite van het overwegen waard.

Lieve Leesgroet Saskia Boree

Koop bij bol.com

photovisi-download (48)