Boekentips·Recensies

Marieke las…; Thirta -Sterre Carron #RaniDiazindespotlights

Tirtha – Sterre Carron

“Dit smaakt naar meer…”

  • Titel: Tirtha
  • Auteur: Sterre Carron
  • Uitgeverij: Witsand Uitgevers
  • ISBN: 9789492011817

9200000077843402

Sterre Carron, ik had nog nooit van deze auteur gehoord. Ik was zeer benieuwd naar deze schrijver en ook de titels van haar boeken maken mij nieuwsgierig. De meeste titels zijn woorden of namen waar ik nog nooit van gehoord heb. Want wat is nu Tirtha? Wat dat is en welke rol Tirtha heeft lees je in het verhaal.

Thirta

Tijdens de zomer heeft België niet alleen te kampen met een hittegolf, maar ook met een golf van ontvoeringen. Romy, het zusje van hoofdinspecteur Rani Diaz is één van de vermiste meisjes. Ook het vriendinnetje van Romy, Raquel, is vermist.
Omdat Rani Diaz zo emotioneel betrokken is bij de zaak van de verdwenen meisjes, krijgt zij een andere zaak toegewezen. Rani heeft alleen geen vertrouwen in het trage speurwerk van haar collega…

De zaak die Rani Diaz krijgt toegewezen is een afpersingszaak van de onbetrouwbare advocaat Eli.
Het huwelijk van Eli en Eva loopt niet lekker en als Eva erachter komt dat Eli een minnares heeft en vreemd gaat, is ze radeloos. Er gebeuren allerlei vreemde dingen in en rondom haar huis.

Als Eli samen met zijn minnares Juliana in de auto zit, krijgt hij een aanrijding met een meisje. Hij schrikt zich een ongeluk als hij het meisje blijkt te kennen. Eli wil zijn eigen hachje redden en niemand mag hiervan iets te weten komen. Eli laat dit meisje verdwijnen.
Maar dan wordt Eli gestalkt door iemand die wel degelijk iets meer weet. Bovendien vindt Eli enkele dagen later Juliana dood in haar appartement.

Paulien haar vader is recent overleden. Haar moeder heeft al snel een nieuwe vriend, maar deze man kan met zijn handen niet van Paulien afblijven. Op een dag is ze verdwenen…

Maar het blijft niet bij de verdwijningen van Romy, Raquel en Paulien. Er volgen er meer…

Mijn mening

In dit verhaal lopen meerdere lijnen door elkaar. Je hebt het verhaal van Romy en Raquel, de twee vermiste meisje. Wie heeft hen ontvoerd? Zullen ze ook teruggevonden worden? Dood, of levend?
Je leest het verhaal van Eva en Eli. Welk meisje is het slachtoffer geworden van de aanrijding? Waarom moest Eli zijn eigen hachje redden? Wie is de stalker? Wie heeft Juliana vermoord? Zou Eli ook de verdwijning van Romy en Raquel op zijn geweten hebben?
Dan verdwijnt ook Paulien. De nieuwe vriend van haar moeder lijkt de schuldige, maar is dat ook zo? En zal Paulien worden gevonden?
Dan heb je nog het verhaal van inspecteur Rani Diaz die samen met haar team de zaken proberen op te lossen en nieuwe verdwijningen proberen te voorkomen. ‘Tirtha’ vormt de rode draad door het hele verhaal en Rani bijt zich in de Tirtha-puzzel. Lukt het haar om dit allemaal op te lossen? En zal ze haar zusje – dood of levend – terugvinden?

Het boek is een vlot leesbaar boek. Er komen veel personages voor, toch kun je goed bijhouden wie nu wie is en welke rol diegene in het verhaal heeft. Het is nét niet teveel. Het is wel aan te raden om dit boek in enkele dagen uit te lezen, maar dit wil je ook wel. Je wilt immers weten hoe al deze verhaallijnen bij elkaar komen en óf en hoe de zaak opgelost gaat worden. Dit lees je natuurlijk op één van de laatste bladzijdes, dus spannend van begin tot het eind.

Tirtha was dus mijn allereerste boek die ik gelezen heb van Sterre Carron en ik kan u vertellen: het smaakt echt naar meer! Als ik weer naar de bibliotheek ga, weet ik van welke auteur ik een boek ga zoeken

Lieve Leesgroet Marieke Flikweert

21231757_1346066742159306_4934697627307559275_n

 Koop bij bol.com

photovisi-download (45)