Een terugblik op......

Een terugblik op 2017 met…; Heleen van der Velde

 

  1. Natuurlijk willen we even weten wie je bent, wat je doet, hoe je leest en welk genre jouw voorkeur heeft…. Kortom wie is…..?

 Ik ben Heleen van der Velde, ik werk parttime als coach. Naast mijn werk vind ik het heerlijk om me te ontspannen met het lezen van boeken. Mijn genrevoorkeur vind ik redelijk breed. Ik houd niet van horror of van non-fictie. Ik begin wat te schuiven in genre, in die zin dat ik veel romans en YA heb gelezen, maar dat ik nu meer begin te genieten van literaire nadenk-boeken. Online leesclubs hebben daar zeker bij geholpen omdat ik daarmee meer diepgang in de gelezen boeken ontdek.

photovisi-download (96)

  1. Welk boek staat heel hoog op je verlanglijstje voor de december maand?

 Lastige vraag, want dit lijstje is dagelijks in beweging. De serie van de Royals lijkt me heerlijk, maar qua literatuur wil ik nog wel een boek van Wanda Brommer lezen.

 

 

 

 

  1. Wanneer je je beste vriendin/vriend een boek wilt geven welk boek komt als eerste in je op om hem of haar cadeau te doen?

 Mijn vriendinnen zijn meer van de thrillers. Het Dossier vind ik De Topper van 2017 en zou ik graag cadeau doen.

th (30)

  1. En dan nu je top 5 van meest favoriete boeken voor 2017, en waarom staat juist dit boek in jouw favoriete-lijstje?

 

1: Het Dossier – vind het een geweldig boek, spannend, maar met zoveel verhaallijnen en informatie, dat deze thriller qua niveau uitstijgt boven het normale thrillerniveau

 photovisi-download (68)

2; Strikken – dit boek gaat ver door op de psyche en beleving van een echtpaar rondom hun scheiding, prachtig verhalend waardoor je een bijzonder inkijkje krijgt in hun motieven en beleving

photovisi-download (77)

 3; De acht bergen – ik heb enorm genoten van de verstilling en beeldende beschrijving van het landschap en de wording en vriendschap tussen de hoofdpersonen. Enorm verrijkend om te lezen.

photovisi-download (78)
4; Over bergen heen – in tegenstelling tot de recensies van de film is dit verhaal fenomenaal met boeiende personages en een overlevingstocht die hen dichter brengt naar wat echt belangrijk is.

photovisi-download (79)

 5; Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum – hoe kun je vastzitten in je denken, een vriendschap ontdekken, dichter bij jezelf komen en ontdekken wat echt belangrijk is? Aristoteles en Dante ontdekken het en geven je als lezer iets kostbaars om over na te denken.

photovisi-download (80)

 4; Hoeveel boeken denk je volgend jaar te gaan lezen?

Ik had een reading challenge op 30 gezet; voorzichtig en omdat ik me wilde houden aan mijn afspraak en niet kon overzien of ik dat zou kunnen. Mijn challenge heb ik een paar keer omhoog bijgesteld. Het stellen van de challenge maakte al dat ik bewuster las en bewuster vastlegde wat en hoeveel ik las. Ik zit nu richting de 80 en ben hier zo “rijk” van geworden dat ik dat komende jaar ook zeker ga halen!

5: Naar welk boek kijk je nu al uit?

Het boek: Als wij schurken waren. Maar heb ook nog Schone Slaapsters liggen

photovisi-download (97)

6: Welke schrijver/ schrijfster zou je heel graag in het echt ontmoeten, waarom juist hij of zij? En wat zou je hem of haar willen vragen?

Ik zou niet zo zeer iets willen vragen, maar Carlos Ruiz Zafon intrigeert met vanwege zijn boeken en Pjotr Vreeswijk lijkt me stoer, terwijl ik per se niet van mannen in uniform houd! photovisi-download (98).jpg