Boekentips·Recensies

Wilma las…; Trifla – Sterre Carron #RaniDiazindespotlights

Trifla – Sterre Carron

“Een echte topper, hopelijk gaat Sterre nog heel lang door met schrijven..”

9200000043167141

De Achterflap

Op een zomeravond gaat Marie Teugels joggen met haar hond. Even later komt de hond alleen terug naar huis, maar waar is Marie?
Hoofdinspecteur Rani Diaz, net terug aan het werk na haar bevallingsverlof, wordt met haar team belast met deze verdwijningszaak. Er is geen enkel aanknopingspunt, geen enkele tip of bruikbaar spoor. De temperamentvolle hoofdinspecteur moordzaken tast volledig in het duister…
Twee maanden later verdwijnt een tweede vrouw, de onderwijzeres Zieta Hofman, kort nadat zij de school heeft verlaten. Er sluipt toch niet weer een monster rond zeker, dat jonge vrouwen kidnapt ‘voor eigen plezier?’ De verdwijningen zorgen voor een collectieve psychose. Kan er dan niemand instaan voor onze veiligheid? Houdt het hiermee op of verdwijnen er nog mensen?
Zal Rani niet ten onder gaan aan de immense druk? En hoe redt ze zich wanneer ze ook nog een vriend verliest? Rani beseft dat ze dringend haar onderzoeksterrein moet verleggen, maar hoe precies?

Wilma haar leeservaring

Voor mij de eerste kennismaking met Sterre Caron en dat smaakt naar meer. Gelukkig heb ik nog wat boeken te gaan! Het was een zeer prettige kennismaking. Het is een boek om van te houden of helemaal niets te vinden. Misschien dat als je bij het vierde deel bent aanbeland dat je het wat voorspelbaar vindt, maar daar kan ik nog niet over oordelen.

Het begint gelijk spannend met de verdwijning van Marie Teugels. Het boek begint gelijk met Marie en het gevoel dat ze levend begraven is. Ze weet niet waar ze is en wat er gebeurt is. Dat zet je al gelijk op het puntje van je stoel. De hoogzwangere Rani is bezig met onderzoek van de zaak als plotseling haar baby te vroeg geboren wordt. Na terugkeer op het bureau blijkt nog een vrouw verdwenen te zijn, Zieta Hofman, een lerares. Wat is er aan de hand? Is er een serie ontvoerder aan de gang?

De schrijfstijl is prettig en doorspekt van gezellig Belgische woorden. Korte hoofdstukken met wisselende perspectieven, de dader met zijn slachtoffers en de gruwelijkheden en Rani op het bureau maar ook thuis. Je ziet haar ontwikkelen gedurende het verhaal. Haar gespletenheid tussen haar werk en de zorg voor haar gezin. Ik vond dat heel erg prettig, minder afstandelijk. Een goede afwisseling tussen de gruwelijkheden en het gewone leven.

Ik ga zeker de hele serie lezen en hoop dat Sterre nog lang door mag gaan met schrijven, het is een echte topper.

Lieve Leesgroet Wilma Hartman 

10325174_677706522313188_107725290141196972_n

Koop bij bol.com

photovisi-download (42)