Recensies

Charlotte las…; Indigo – Sterre Carron #RaniDiazindespotlights

Indigo – Sterre Carron

“Een aanwinst voor in de boekenkast.”

  • Uitgever: Witsand Uitgevers
  • Nederlandstalig 
  • 372 pagina’s 
  • 9789492011329 
  • oktober 2015

9200000049484357

De Achterflap

Op een nacht droomt de jonge Vanja dat haar broer Sebastian in levensgevaar is. Ze wordt badend in het zweet wakker en gaat meteen naar hem op zoek.
Wat voor afschuwelijke taferelen treft ze aan in het ‘glazen huis’ waar Sebastian de nacht heeft doorgebracht met zijn vriendin Elin? En wie is daarvoor verantwoordelijk?
Zo’n bizarre case heeft hoofdinspecteur van de dienst moordzaken Rani Diaz niet eerder meegemaakt. Door de zaak wordt een rollercoaster van misdaden in gang gezet. En telkens weer schijnt Vanja te kunnen voorspellen wat daarin de volgende stap zal zijn…
Bovendien moet Rani al die tijd een bijzonder delicaat geheim bewaren voor Bert Simons, haar meest dierbare collega…

Charlotte haar leeservaring

Zeer geïntrigeerd werd ik door de cover en de titel van deze vijfde thriller door auteur Sterre Carron. Ik kende deze thrillerauteur nog niet, ik had nog niets van haar gelezen tot mijn grote spijt, maar kreeg van Caroline en Moon van Mustreads.nl de kans om een thriller van haar te lezen. Dat werd ‘Indigo’. Ik ben nl. niet iemand die dingen opzoekt als ik een boek ga lezen, maar met ‘Indigo’ deed ik dat wel. De kleur is blauw, dat wist ik, maar er blijkt ook nog een ander fenomeen te zijn.

Indigo is een kleur die in het lichtspectrum voorkomt met een golflengte van 450 tot 420 nanometer. Indigo ligt volgens de traditionele indeling van het spectrum tussen blauw en spectraal violet in.

Indigokinderen of nieuwetijdskinderen is een new-ageconcept bedacht in de jaren 1970 door de parapsychologe Nancy Anne Tappe en later verder ontwikkeld door Lee Carroll en Jan Tober, dat stelt dat bepaalde personen bijzondere kenmerken of bekwaamheden zouden bezitten. De specifieke kenmerken zouden betrekking hebben op de “Nieuwe Tijd”, door astrologen ook wel het Aquariustijdperk genoemd.

Bron: Wikipedia

Zodra ik in ‘Indigo’ begon met lezen, wist ik het al. Dit boek zou zorgen voor hele fijne leesdagen. Nou ja leesdagen, leesnachten wel te verstaan, want eenmaal in deze thriller begonnen kon ik ‘Indigo’ niet meer weg leggen.

‘Indigo’ is een zeer spannende thriller. Vanja is behept met een aandoening, ze droomt over dingen die gaan gebeuren. Haar dromen zijn nachtmerries, ze staat erbij en kijkt er naar. Het angstzweet breekt haar uit. Nu heeft ze over haar broer gedroomd. ‘Indigo’ is begonnen.

En dan begint het pas voor je als lezer. Nu sta jij erbij en kijkt ernaar. Je ziet Vanja, je ziet Rani Diaz die de zaak onderzoekt, en stukje bij beetje ontrafelt zich een bizar verhaal.

Al te veel uitweiden over ‘Indigo’ is onmogelijk, voor je het weet heb je spoilers weg gegeven, want ‘Indigo’ staat er vol mee. In het begin is het kennis maken met de verschillende hoofdpersonen, maar met een lijstje maken kom je een heel eind.

‘Indigo’ is levensecht, personen kunnen zo uit het boek stappen en bij je in de buurt wonen. Carron heeft aandacht voor details zonder dat haar vlotte schrijfstijl worden onderbroken. Stukje bij beetje ontraadselt Diaz de bizarre gebeurtenissen. Er gebeurt zeer veel in deze psychologische thriller, maar dat mag je zelf gaan lezen. ‘Indigo’ is een aanrader en zorgt ervoor dat ik meer boeken van deze auteur wil gaan lezen.

Met dank aan Caroline en Moon van Mustreads or Not en Sterre Carron voor een gesigneerd exemplaar van ‘Indigo’. Dit boek is een aanwinst in mijn boekenkast (en nu de andere delen nog).

Sterre Carron: Indigo****

Lieve Leesgroet Charlotte Veltman

779a6a3b4aa0b431045d728680482db7_400x400
Koop bij bol.com

photovisi-download (38)