Een terugblik op......

Een terugblik op 2017 met…; Silvia van Gimst

  • Natuurlijk willen we even weten wie je bent, wat je doet, hoe je leest en welk genre jouw voorkeur heeft…. Kortom wie is…..?

Mijn naam is Silvia van Gimst, ik ben schrijfster, kunstenaar/fotograaf en volg een opleiding Reflexologie. Ik lees en schrijf veel en ben tevens recensent voor Hebban en auteur van One for the birds.

Ik lees graag biografieën, geschiedenis, Stephen King, detectives in het algemeen, bovennatuurlijk, horror en (psychologische) thrillers.

photovisi-download.jpg

  • Hoeveel boeken denk je dat je hebt gelezen in 2017?

Oei, ik heb dat eerlijk gezegd niet bijgehouden dus het wordt een hele grove schatting. Zo’n 15 denk ik. Het zal eerder meer dan minder zijn, maar zoals gezegd, ik heb het niet echt bijgehouden. Als ik luisterboeken mee mag rekenen dan ongeveer 20 denk ik.

  • Welk boek staat heel hoog op je verlanglijstje voor de december maand?

Ik ben lid van Audible waar ik ieder maand een luisterboek uit kies. Ik ben nu The Alpabet House van Jussi Adler-Olson aan het luisteren en dat is nu wel erg spannend aan het worden. Verder ben ik op het moment verliefd op de Hamish Macbeth serie van M.C. Beaton. Heerlijk zo’n “ouderwets” detective verhaal. Ik ben nu bij Deel 6: Death of a Snob. Daarna meteen door met het volgende deel en hoop binnenkort het boek ‘De jacht op Che Guevarra’ te lezen en/of “Het testament van de Vlaamse Waffen-SS”.

photovisi-download.jpg

  • Wanneer je je beste vriendin/vriend een boek wilt geven welk boek komt als eerste in je op om hem of haar cadeau te doen?

Dat ligt natuurlijk helemaal aan de vriend/vriendin natuurlijk. Voor de een kies ik voor Stephen King en voor een ander kies ik een psychologische thriller.th (10)

  • En dan nu je top 5 van meest favoriete boeken voor 2017, en waarom staat juist dit boek in jouw favoriete-lijstje?

1: Batavia, Peter Fitzsimons.
Dit is een prachtig stuk geschiedenis. Het vergaan van het schip Batavia, de verschrikkingen die plaatsvonden en de tijdsgeest worden prachtig omschreven. Het is een dikke pil waar ik enigszins tegenop zag maar ik vloog er doorheen.

photovisi-download (39)

2; Je ziet mij nooit meer terug, Sonja Barend
Dit boek deed me echt wat. De manier waarop het verhaal verteld wordt, het aandoenlijke er van maar ook het schrijnende. Het liet me ook nadat ik het gelezen had niet meer los.

photovisi-download (47)

3; 22-11-1963, Stephen King
Dit verhaal gaat over iemand niet de geschiedenis wil veranderen. Hij wil de moord op president Kennedy voorkomen. Een nobel streven maar het pakt niet helemaal uit zoals de hoofdpersoon verwacht. Need I say more?!

photovisi-download (50)
4; De Frieda Klein serie, Nicci French
Goed verhaal, prima geschreven, spannend, boeiend, uitgedachte en interessante karakters en stijlvast.

photovisi-download (57)

5; What goes around comes around, Titia Muizelaar, Drijfzand, Bibi Boom en Angst regeert de vulpen, Jolanda Zuydgeest.
Dit zijn toevallig drie boeken van BOEK10 collega’s. Ik zet ze niet alle drie op plek vijf om reclame voor ze te maken maar het zijn oprecht goede verhalen waar ik erg van genoten heb.

photovisi-download (65)

  • Hoeveel boeken denk je volgend jaar te gaan lezen?

Geen idee, dat ligt er een beetje aan hoeveel tijd ik heb maar er staat nogal wat op mijn verlanglijstje dus…

  • Naar welk boek kijk je nu al uit?

* Irish Myths and Ledgends
* Deel 8 van de Frieda Klein serie
* Meer boeken van collega schijvers/schrijfsters
* De jacht op Che Guevarra
* Het testament van de Vlaamse Waffen-SS
* Bhagavad Gita, Guus Noteboom
* Biografie van Lenin
* Meer van Anne Rice
* Dianetics, L. Ron Hubbard
* Etc. etc. etc. etc……..

photovisi-download.jpg

  • Welke schrijver/ schrijfster zou je heel graag in het echt ontmoeten, waarom juist hij of zij? En wat zou je hem of haar willen vragen?

Buiten het feit dat hij niet meer leeft denk ik dat, als het mogelijk zou zijn, ik Edgar Allen Poe wil ontmoeten. Hij is voor mij persoonlijk een grote inspiratiebron en zou willen weten hoe hij aan zijn inspiratie kwam voor zijn verhalen. Als de gekozen schrijver nog moet leven wordt het Stephen King denk ik, met dezelfde vraag dan.

photovisi-download