Een terugblik op......

Een terugblik op 2017 met…; Nel Crea

 

  1. Natuurlijk willen we even weten wie je bent, wat je doet, hoe je leest en welk genre jouw voorkeur heeft…. Kortom wie is…..?

 Ik heet Nel ( op facebook Nel Crea omdat ik heel veel creatieve activiteiten heb )  Ben vrijwilliger bij de reuma vereniging en welzijn ouderen en heb iedere maand twee groepen mensen waar ik een activiteit mee doe. Bedenk het zelf, bereid het voor en doe het op de morgen zelf. Dit doe ik al jaren en het is heel blij en dankbaar werk. Daarnaast nog wat andere creatieve activiteiten. Ben getrouwd en heb een dochter en een zoon die beide het huis al uit zijn. Zelf ben ik gepensioneerd en kom uit de zorg. Zit al jaren bij een leesgroep waar ik de boeken verzorg. Lees iedere dag en houd van verschillende genres. Psychologische thrillers, waargebeurde verhalen, maar ook historische boeken met een goed verhaal. Alles waar een goed verhaal inzit, heeft mijn interesse, het mogen boeken zijn waarbij ik na moet denken. Ook heb ik al een aantal recensies geschreven.

photovisi-download.jpg

  1. Welk boek staat heel hoog op je verlanglijstje voor de december maand?

 De zeven zussen

9200000078777684.jpg

  1. Wanneer je je beste vriendin/vriend een boek wilt geven welk boek komt als eerste in je op om hem of haar cadeau te doen?

 Het achtste leven van Brilka van de auteur Nino Haratischwili

9200000079416340

  1. En dan nu je top 5 van meest favoriete boeken voor 2017, en waarom staat juist dit boek in jouw favoriete-lijstje?

 

1:Strikken: van de auteur Domenico Staranone. Dit boek beschrijft op een prachtige, emotionele en soms ook rauwe manier hoe het is als partners uit elkaar gaan en wat dit doet met iedereen die erbij betrokken is.

photovisi-download (35)

2;Seringenmeisjes: Van de auteur Martha Hall Kelly. Dit is een prachtig maar droevig verhaal over de gevolgen van de tweede wereldoorlog en de kracht van mensen.

photovisi-download (42)

 3;Het meisje uit het noorden :  Van de Poolse auteur  Katarzyna .Dit is een geweldige thriller die zich afspeelt in Polen met een heel veel inhoud en prachtige karakters.

photovisi-download (55)

4;De gewone man: Van de auteur Jos Palm. Dit boek beschrijft het verhaal van gewone mensen met hun problemen, verlangen, blijdschap en onvrede met het leven. Een heel goed boek.

photovisi-download (62)

5;De laatste van ons: Van de auteur Adelaide de Clermont – Tonnerre. Dit is de geschiedenis van een man die als kind in de oorlog is geadopteerd en op zoek naar zijn biologische ouders. Ontroerend maar ook confronterend met de gevolgen van de oorlog en waar mensen toe in staat zijn.

 photovisi-download (69)

4; Hoeveel boeken denk je volgend jaar te gaan lezen?

Ik hoop 2018- 80 boeken te lezen. Dit jaar zit ik nu al op 75 boeken.

5: Naar welk boek kijk je nu al uit?

De acht bergen: Van de auteur Paolo Cognetti

9200000076110564.jpg

6: Welke schrijver/ schrijfster zou je heel graag in het echt ontmoeten, waarom juist hij of zij? En wat zou je hem of haar willen vragen?

Dat vind ik een lastige vraag, ik heb al een aantal schrijvers en schrijfsters ontmoet en dat waren altijd leuke momenten met heel aardige mensen.
Heb grote waardering voor auteurs en hun  gaven om prachtige boeken te schrijven.

Ik heb zoveel boeken gelezen dat ik nog wel meer titels van boeken zou kunnen geven, dit waren de eerste die in mij opkwamen.