Boekentips·Recensies

Wendy las..; Puta – Sterre Carron #RaniDiazindespotlights

 

Puta – Sterre Carron

“Kijk nu alweer uit naar boek nummer tien!”

9200000080975659

Achterflap: Wanneer Manon op een nacht het levenloze lichaam vindt van haar vriendin Flore, blijkt dat haar keel van oor tot oor is doorgesneden. Manon geldt meteen als de hoofdverdachte van deze moord. In een hoeve op het platteland worden even later ook de lichamen gevonden van een oude man en een oude vrouw.

Hoofdinspecteur Rani Diaz voelt meteen dat er iets niet klopt aan deze beide zaken. Wanneer Manon bij gebrek aan bewijs wordt vrijgelaten, breekt de hel helemaal los. In een broeierige sfeer van angst en paniek wordt duidelijk dat er in de stad iemand rondloopt die bepaalde mensen vol haat naar het leven staat. Vindt Rani Diaz met haar team het moordende monster voor er een nog grotere catastrofe plaatsvindt?

Dit boek krijgt van mij vier sterren, ik vind het persoonlijk net iets minder sterk dan de meeste andere boeken uit de reeks (en het moest dat ook opboksen tegen het ijzersterke Carta). Ik ben een grote fan van Sterre Carron en Rani Diaz, en keek dan ook echt uit naar dit negende boek (des te groter was de verrassing dat ik dit voor Mustreads or not mocht lezen, waarvoor mijn grote dank!!!).

Ik werd niet van in het begin meegesleept door het verhaal, het duurde een hele tijd vooraleer ik er echt in geraakte, vandaar ook de vier, en niet de vijf sterren.

En toch doet Sterre Carron het weer: een sterke thriller, met een onverwachte en zeer spannende ontknoping. Tegen het einde zat ik er wél helemaal in, en kon ik niet meer stoppen met lezen. Dat een schrijver dat voor elkaar krijgt is knap!

Ik blijf onvoorwaardelijk fan van de schrijfstijl van Sterre Carron, de korte hoofdstukken (‘nog snel eentje lezen!’), en de verweving tussen het professionele en privéleven van Rani Diaz (al vond ik het in dit boek iets minder persoonlijk dan in de voorgaande, en miste ik de interactie met andere personages, vooral Simons, een beetje).

En ja, ik kijk nu alweer uit naar boek nummer tien!

Lieve Leesgroet Wendy van Deurzen

21768160_10213283090844187_4402309805672409493_n

 Koop bij bol.com

photovisi-download (47)