Recensies·Recensies van Moon

Binnenwereld – Marcella Kleine “Een leesflow waar je jezelf uit moet worstelen.”

Binnenwereld – Marcella Kleine

“Marcella, weet in Binnenwereld de karakters beeldend te beschrijven dat je er allerlei gevoelens bij ontwikkeld. Een leesflow waar je jezelf uit moet worstelen.”

20171117_125009.jpg

De Achterflap

Zes jaar na het verongelukken van haar man geeft de jonge weduwe Lynnette zich over aan een nieuwe liefde, al blijft het onverwachtse verlies van haar echtgenoot een gapende wond waarover zij moeilijk kan praten. 
De ernstig gedragsgestoorde Jordy is veroordeeld tot jeugd-tbs en wordt behandeld in een gesloten kliniek. Wanneer zijn moeder overlijdt, leest hij in haar dagboek wat zij al die jaren voor hem verborgen heeft gehouden. Ondanks zijn verdriet brengt het hem ook iets goeds.
Als de wegen van Lynnette en Jordy elkaar kruisen, wordt zij met een pijnlijke waarheid geconfronteerd die haar in staat stelt kritisch naar zichzelf te kijken.

Mijn Leeservaring

“Maar wat weet ik werkelijk van hem? Bijna niets.”

Marcelle Kleine, waarschijnlijk heb ik al haar boeken al in de kast staan en ook Binnenwereld mag straks pronken naast zijn voorgangers. Maar eerst lezen.

Een mooi mysterieus plaatje prijkt op de cover van deze roman. Ik ben benieuwd of het de lading roman dekt en of het niet eerder een spannende roman blijkt te zijn. De afbeelding wordt mysterieus door de rode gloed erover. Dit is zo`n cover waar je meer over wilt weten en snel de achterflap gaat lezen.

Het verhaal start rustig, kabbelend leer je de karakters kennen, al zit er wel een dreigende ondertoon in. Marcella houd je over bepaalde items in het grijze gebied. Hierdoor ontstaat er bij de lezer nieuwsgierigheid, dit en goed neergezette irriterende karakters maken dat het boek je niet loslaat. De fijne schrijfstijl zorgt ervoor dat je in een heerlijke leesflow belandt.

“Zijn levendigheid in schril contract met de dood ontroert me.”

Met het verhaal van Lynnette weet Marcella je meerdere keren op het verkeerde been te zetten. Je wantrouwen wordt flink op de proef gesteld en wegleggen is geen optie. De manier waarop de personages in dit boek met elkaar verweven worden, zie je wellicht voorzichtig aan komen, maar Marcella weet je toch te verrassen. Dit als Roman betiteld verhaal, kan zich zeker schare onder de psychologische romans, daar doet het zeker niet voor onder.

Een heerlijk verhaal wat zeker onder de noemer Mustreads valt.

Lieve Leesgroet Moon

Koop bij bol.com

photovisi-download (40)