Recensies·Recensies van Moon

De Stenen Engel – David Hewson “Deze Britse schrijver brengt Amsterdam tot leven..”

De Stenen Engel – David Hewson

“Deze schrijver mag niet op je lijst van Nog te lezen boeken ontbreken…”

  • Uitgever: Boekerij
  • Nederlandstalig 
  • 400 pagina’s 
  • 9789022575857 
  • september 2017\

9200000079290700

De Achterflap

Annie Schrijver is net tweeëntwintig jaar oud, werkt op de bloemenmarkt en is bij iedereen geliefd. Van de ene op de andere dag is ze echter spoorloos verdwenen. Niet lang daarna wordt ze, amper nog levend, teruggevonden op een begraafplaats, vastgebonden aan een stenen engel en ingesloten door een ring van vuur. In haar lichaam vindt de politie sporen van drugs die een verband leggen met een nooit opgeloste zaak: de Schone Slaapstermoorden. Maar Annie had schijnbaar nog geluk, want niet ver van haar vindplaats wordt een lijk gevonden waarop een verse tatoeage te zien is: Slaap, kindje, slaap.

Het is zomer in Amsterdam en de straten zijn vol toeristen, muziek en gelach, maar er heerst ook een duistere ondertoon nu er een seriemoordenaar actief lijkt te zijn. De spanningen lopen al snel hoog op en Pieter Vos weet dat hij de dader zo snel mogelijk te pakken moet krijgen om te voorkomen dat de paniek toeslaat…

Mijn Leeservaring

“Het verleden was weg. Dood. En dat moest zo blijven.”

Weer een verhaal van de Britse schrijver David Hewson over de Amsterdamse Pieter Vos. Deze schrijver schrijft zo beeldend over de Nederlandse hoofdstad, dat het lijkt alsof het een Nederlandse schrijver is, maar niet is minder waar dus.

In De Stenen Engel lijkt iemand het op Pieter Vos gemunt heeft, maar als nel blijkt dat Pieter in een deja-vu is beland. Een vier jaar oude moordzaak lijkt nieuw leven in geblazen. Zal hij ditmaal wel de juister dader te pakken krijgen. Samen met Laura Bakker zet hij alles op alles om de zaak op te lossen.

Wat is het toch een heerlijke schrijver, wanneer je nog niet bekend bent met zijn boeken raad ik je echt aan om een boek van David op te pakken. Zo mogen gewoon niet ontbreken op je NTL lijst. Tot mijn grote verrassing maar waar ik persoonlijk enorm blij om ben en wat mij nieuwsgierig maakt. Is dat er een serie in de maak over de Amsterdam- serie van David Hewson.

“Voel je de pijn al, Vos? Is het begonnen?”

David Hewson weet je lang in spanning te houden, bedenk je dat de plot al inzicht is, geeft hij het verhaal een onverwachte twist welke je niet aanzag komen.  Hij weet je mee te zuigen in het verhaal waardoor je alles om je heen vergeet. Supergoed opgebouwd, enorm spannend en heerlijke intrigerende karakters.  Het verhaal neemt je mee in de Amsterdams politiewereld, maar wat voor mij elke keer weer ongeloofwaardig is dat de schrijver van dit verhaal geen Nederlander is. Eigenlijk heeft deze schrijver een enorme Nederlandse flow, alles klopt, zijn beeldend beschreven omgeving, zijn karakteristieke Amsterdamse karakters, de verhaallijn het is alsof je je waant in Amsterdam. Subliem.

Over dit boek kan ik nog veel lofzang uitspreken, maar je moet het zelf ervaren. Wees gewaarschuwd, eenmaal een boek gelezen te hebben van deze Britse schrijver maakt je heel snel fan. De boeken zijn een enorme aanwinst in je boekenkast.

Lieve leesgroet van een super enthousiaste Moon

 Koop bij bol.com

photovisi-download (41)